Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve spremno

Zavjet šutnje u Haagu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Haagu je sve spremno za objavu presude trojici hrvatskih generala.

I dok se s nestrpljenjem iščekuje odluka suda, u Haagu vlada 'zavjet šutnje'. O prirodi presude nema nikakvih informacija, pogotovo ne je li oslobađajuća ili osuđujuća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV Ekskluzivno: Za građane su presudom izjednačeni žrtva i agresor Slika nije dostupna 'Nitko ne krije šok' Srpski tisak o presudi generalima

U Haag je sinoć stigla Mirjana Markač, koja će biti u sudnici za vrijeme izricanja presude, dok se Dunja Zloić Gotovina nije pojavila. I supruga generala Čermaka presudu će dočekati kući.

Odvjetnici i prijatelji trojice generala redom očekuju oslobađujuću presudu. Odvjetnički timovi smatraju da su dokazali kako su optužbe neutemeljene.

I hrvatski političari u Saboru danas su redom izrazili optimizam i očekuju oslobađajuću presudu za trojicu generala. Vesna Pusić upozorila je da kakva god presuda bude, bit će nepravomoćna i da ćemo konačnu odluku čekati do kraja godine.

Čelnik Udruge gardijskih brigada RH Ivica Tolić, gostujući u specijalnoj emisiji Nove TV kojom pratimo izricanje presude, također smatra da su se hrvatski generali u Domovinskom ratu ponijeli časno i da imamo sve razloge očekivati oslobađajuću presudu.

>> Povijesna presuda: U 11 sati odluka o hrvatskim generalima

Tolić je ponovio svoju ocjenu da, bez obzira kakva presuda bila, ni generalima ni Hrvatskoj, kako je rekao, neće pomoći prosvjedi na ulicama.

Inače, kakva god presuda bila, ona će biti nepravomoćna i u svakom slučaju jedna strana će se žaliti te, prema prvim procjenama, konačni kraj procesa čekat će se, u najboljem slučaju, od 12 do 16 mjeseci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene