Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spašeni pukim slučajem

Zavezao štence u najlonsku vrećicu i bacio u kontejner

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kakav to čovjek može živo biće odbaciti kao smeće, pitaju se volonteri zagrebačke Udruge Kanellos?

I ne pronalaze riječi kojima bi na bilo koji način opravdali onoga tko je trodnevne štence od njihove majke i ostavio ih da uginu. Spremio ih je u najlonsku vrećicu, zavezao je i objesio na ručku kontejnera kod Jovinovačke ulice u Gajnicama.

Pročitajte i ovo Napad psa Prekršajni nalog U Slavoniji pas napao i ugrizao dijete: Vlasnik ga ostavio u dvorištu, ali napravio veliku pogrešku Pitbuli napali dijete tragedija u Italiji Dva pitbula rastrgala 13-mjesečnog dječaka dok se igrao u dvorištu: Majka ga je pokušala spasiti, nju su izgrizli

'Štenci su spašeni pukim slučajem, jer je pored kontejnera predvečer prolazila naša volonterka Sanja i čula kako cvile - kaže Zvjezdana Raletić, predsjednica jedne od najmlađih zagrebačkih udruga za zaštitu životinja.

Brzo su ih utoplili, a u svoj dom prihvatila ih je volonterka Julija. 'Hrani ih svaka dva do tri sata zamjenskim mlijekom na bočicu i nije joj lako',  kaže gospođa Zvjezdana. Osim hrane, štencima treba osigurati i puno topline. Juliji to za sada jako dobro ide, a u svemu joj pomaže i njezina kujica Točkica.

Iako je sterilizirana, u njoj su proradili majčinski osjećaji pa štence grije i liže, pomažući im tako da probave hranu. Štenci su preživjeli prvu noć, no borba za njihov život slijedi i dalje. A Julija se neće još dugo moći brinuti o njima.

Udruga stoga poziva sve koji im mogu pomoći, bilo da je riječ o zamjenskom mlijeku ili privremenom smještaju za tri mala štenca, da se jave predsjednici na mobitel 099/4071469. Ujedno mole svoje sugrađane da im jave ako imaju bilo kavu informaciju o tome tko bi mogla biti osoba koja je štence ostavila. I sami to pokušavaju doznati pa su se tako već obratili i obližnjim veterinarskim ambulantama.

'Mislili smo krenuti s edukacijom o sterilizacijama i kastracijama. No, nismo još dobro počeli raditi a već imamo devet štenaca na brizi', kaže Z. Raletić, dodajući da na plaćenom čuvanjuimaju šest štenaca pronađenih u Gajnicama. Sve gradske službe zadužene za brigu o napuštenim životinjama koje su do sada molili za pomoć ostale su gluhe. Volonteri se nadaju da će njihovi sugrađani pokazati više samilosti. (VLM Agencija)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene