442726
442726
442726
442726
442726

Zatvoren jedan od izlaza tunela Grič

  • , 08.07.2016., 17:39
  • Autor:
  • komentara

Suvlasnici zgrade u Radićevoj zatvorili su jedan od izlaza iz tunela Grič. Iz tunela se može izaći u Ilicu, Tomićevu i Lovački rog.

 
 
 
 
Tunel Grič koji spaja Mesničku ulicu s Radićevom te ima tri izlaza na Ilicu otvoren je za građane (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) - 9
Tunel Grič koji spaja Mesničku ulicu s Radićevom te ima tri izlaza na Ilicu otvoren je za građane (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) - 9

Na zaključana velika ulazna vrata u dvorište u Radićevoj 19 gdje se ulazi i izlazi u novouređeni tunel Grič naišli su posjetitelji koji su danas htjeli ući na taj ulaz. Na vratima stoji natpis na kojem je između stalog napisano da je ulaz dopušten samo suvlasnicima i ovlaštenim osobama.

'Ulaz i prolaz kroz vežu te ulaz u zgradu dopušten je samo suvlasnicima zgrade i od njih ovlaštenim osobama. Svaki neovlašteni i nasilni prolaz kroz haustor smatrat će se povredom odluke suvlasnika donesene 9. rujna 2015. i bit će prijavljen nadležnim tijelima', piše na obavijesti zalijepljenoj na vratima dvorišta u Radićevoj ulici.

Tunel Grič nastao je za vrijeme Drugog svjetskog rata kada je služio kao sklonište, a sada će, u svom obnovljenom ruhu, Zagrepčanima i njihovim gostima poslužiti za lakše kretanje gradom, pogotovo ljeti, kada se u njemu može skloniti od velikih vrućina.

Osim planiranog izlaza na Radićevu ulicu, tunel, koji je dug 350 metara, ima i tri izlaza na Ilicu. Da biste prošli cijeli tunel treba vam oko pet minuta.

'Tunel zasad sa svoja tri bočna izlaza prema Ilici i Tomićevoj ulici, već danas, na prvom danu kad je otvoren predstavlja već novu gradsku turističku atrakciju. Naravno da će se ovaj prostor iskoristiti u turističke svrhe i da će se zajedno s gradskim uredima osmišljavati programi, koji će već sada ovaj važan prostor dodatno popuniti', rekla je u četvrtak u Dnevniku Nove TV, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld.

U tunelu je ugodnih 20-ak stupnjeva, sasvim sigurno dobra pozivnica za sve koji se želite maknuti s nesnosnih ljetnih vrućina. Tunel je otvoren svaki dan od 9 do 21 sat, a ulaz je besplatan.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se