442651
442651
442651
442651
442651

ZAGREB IMA NOVU ATRAKCIJU Sve što trebate znati o novootvorenom tunelu Grič

  • , 07.07.2016., 21:18
  • Autor:
  • komentara

Središte Zagreba dobilo je novu turističku atrakciju. Novouređeni tunel Grič otvoren je za građane.

 
 
 
 
Obnovljen tunel Grič (Video: Dnevnik Nove TV)
Obnovljen tunel Grič (Video: Dnevnik Nove TV)

Tunel Grič s jedne strane spaja Mesničku ulicu, a s druge Radićevu, iako je još uvijek zatvoren s te druge strane. Nastao je za vrijeme Drugog svjetskog rata kada je služio kao sklonište, a sada će, u svom obnovljenom ruhu, Zagrepčanima i njihovim gostima poslužiti za lakše kretanje gradom, pogotovo ljeti, kada se u njemu može skloniti od velikih vrućina.

Osim planiranog izlaza na Radićevu ulicu, tunel, koji je dug 350 metara, ima i tri izlaza na Ilicu. Da biste prošli cijeli tunel treba vam oko pet minuta.

Direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld, gostovala je u Dnevniku Nove TV i pojasnila značaj novootvorenog tunela Grič za Zagrepčane i turiste.

Obnovljen tunel Grič (Foto: Dnevnik.hr) - 6

Što ovaj tunel donosi Zagrepčanima i njihovim gostima?

Tunel zasad sa svoja tri bočna izlaza prema Ilici i Tomićevoj ulici, već danas, na prvom danu kad je otvoren predstavlja već novu gradsku turističku atrakciju. Naravno da će se ovaj prostor iskoristiti u turističke svrhe i da će se zajedno s gradskim uredima osmišljavati programi, koji će već sada ovaj važan prostor dodatno popuniti.

90-ih godina ovdje su se održavale izložbe, razni sadržaji, čak je jednom prilikom održan i rave party - planirate li nešto slično u budućnosti?

Apsolutno da. Ovo je sjajan prostor i za izložbe i za modne revije i za različita glazbena događanja, a ono što bismo htjeli i postoji već puno projektnih ideja za ovaj prostor, jest muzej osjeta, ali to je jedna druga faza. Ovo je prva faza obnove tunele, a slijede još dvije.

U tunelu je ugodnih 20-ak stupnjeva, sasvim sigurno dobra pozivnica za sve vas koji se želite maknuti s nesnosnih ljetnih vrućina da dođete, tunel je otvoren svaki dan od 9 do 21 sat, a ulaz je besplatan.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se