Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fatalna bunika

Šamana Hodaka iz Saborskog terete za smrt susjeda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv Luke Hodaka, načelnika Saborskog, zatraženo je poduzimanje istražnih radnji zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Istražene radnje protiv 54-godišnjeg Luke Hodaka zatražilo je Općinsko državno odvjetništvu u Ogulinu od istražnog centra Županijskog suda u Karlovcu zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, odnosno da je 31. prosinca 2008. na svom imanju gostima tijekom dočeka Nove godine dao pripravak od otrovne biljke bunike, uslijed čega je jedan muškarac preminuo na mjestu događaja, priopćio je DORH ne navodeći Hodakov identitet.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe

>> Šaman Hodak: 'Sanaderu preporučam da apstinira od seksa, alkohola i hrane'

>> Šaman Hodak: HDZ je dio Boga, a HDZ vodi Hrvatsku!

>> Šamanski obred: Jedan mrtav, trojica na psihijatriji

Podsjetimo, novogodišnja proslava, koju je u svojoj baraci u Funtani kod Saborskog za nekoliko svojih sumještana organizirao Hodak, završila je tragično. U prakticiranju šamanskog obreda koji je uključivao i konzumiranje napitka sa sastojcima otrovne biljke bunike, smrtno je 59-godišnji R.B. dok su trojica završila na psihijatriji ogulinske Opće bolnice. Na psihijatriju je nakon njih doveden i sam Hodak.

Tijekom siječnja i poslije, karlovačka Policijska uprava izvijestila je medije o svojim izvidima i kriminalističkoj obradi povezanoj s 'obrednim dočekom Nove godine u Saborskom, kad je umrla jedna osoba, a hospitalizirane su, pa puštene sa psihijatrijskog liječenja još četiri osobe'. Glasnogovornica PU potvrdila je tada da se za mogući daljnji tijek kaznene odgovornosti čekaju nalazi toksikološkog vještačenja.

Zbog ilegalnog držanja oružja bio osuđen na tri mjeseca zatvora

Prošli mjesec Luka Hodak, kandidat za načelnika Saborskog, kazao je da ga je Općinski odbor HDZ-a ponovno kandidirao za općinskog načelnika. Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ivan Vučić kazao je tada da za to nema zapreke, jer zbog događaja na dočeku Nove godine protiv Hodaka 'nije podignuta kaznena prijava'. Općinska državna odvjetnica Zagorka Kosanović potvrdila je danas da je kaznena prijava protiv Luke Hodaka prispjela u Općinsko državno odvjetništvo samo zbog ilegalnog držanja oružja. Hodak je u međuvremenu za to djelo i pravomoćno osuđen na tri mjeseca zatvora, uvjetno na godinu dana.

Međutim, ODO je i u vezi s tim događajem, na temelju svih saznanja koje ima, zatražilo od istražnog centra da provede nekoliko istražnih radnji. To za sada nije istražni zahtjev, a hoće li biti podignut, ovisit će o rezultatu istražnih radnji, kazao je istražni sudac i predsjednik Županijskog suda u Karlovcu Ivan Perković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene