Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražili smo

Zastupnici u dvije godine na prijevoz potroše i do 200.000 kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražili smo koji zastupnici najviše troše na putovanja od kuće do posla.

Vlada je spektakularno najavila i provela smanjivanje sredstava za zastupnička putovanja. No nije smanjila ono sto zastupnici najviše troše. A preko putnih troškova u četiri godine može kupiti pristojni automobil.

Pročitajte i ovo Autobusi "Za tri kilometra - pet eura" "Roditeljima je to previše, neki djecu ne šalju na školske izlete": Doznali smo zbog čega su skočile i cijene prijevoza učenika Slika nije dostupna Kraj ljetnog odmora Premijer pred zastupnicima: ''Vjerujem da će biti više prekida, ima puno otvorenih političkih pitanja''

Saborski zastupnici ne odriču se svojih automobila. U zadnje dvije i pol godine 6 milijuna 392 tisuće kuna potrošili su na putovanja. Samo 29 tisuća kuna otišlo je na autobus, vlak, trajekt. Ostalo je isplaćeno za osobne automobile i cestarine.

'Bit ću najsretiniji kad Sabor dođe u Dubrovnik, pa neću imati ni kune putnog troška', rekao nam je rekorder Frano Matušić, saborski zastupnik HDZ-a.

'Zaista bi volio da je Hrvatski sabor u Splitu, pa da ne moram ja putovat', kazao je Marin Jurjević, zastupnik SDP-a

To kažu rekorderi u putnim troškovima. Frano Matušić u dvije i pol godine ubrao je 209 tisuća kuna. Dragan Vukić 199 tisuća, a Marin Jurjević 175 tisuća. Rade Bošnjak ubrao je 163 tisuće.

'Putni troškovi su u skladu sa Zakonom, ja ne vidim uopće razloga da o tome pričamo', kaže Matušić.

'Da se taman ne plaća dolazak autom, ja bih opet dolazio autom, auto mi treba i ne radim ništa što nije u skladu sa Zakonom', tvrdi Jurjević.

Matušić 209.000 kuna, a Šuica samo 4000 kuna!

I Frano Matušić i Dubravka Šuica žive u Dubrovniku. Za razliku od Matušića Šuica je za putne troškove u dvije i pol godine uzela samo 4000 kuna.

'Koristim prijevoz avionom iz Dubrovnika, onda je tako ispalo da je to puno jeftinije. Imate nekad kartu za 200 kuna, nekad za 1000 kuna, ovisi u koju kategoriju upadnete', rekla je štedljiva Dubravka Šuica, zastupnica HDZ-a.

Jurjevićevi stranački kolege Ranko Ostojić i Branko Grčić također putuju iz Splita. Troškovi Marina Jurjevića od njihovih su veći za više od 100 tisuća kuna.

'Jel vam ikad palo na pamet da s kolegama iz Splita putujete možda zajedno'
'Ja sam zastupnik koji radi svoj posao, nisam od jučer tu, mislim da spadam u neke od najredovitijih, ako je to problem, da li da se pretvorim u autobus, može i to', mišljenja je Jurjević.

Sve je isplaćeno po zakonu. Vlada je samo spektaklularno ukinula ono što zatupnici najmanje troše. Proračunu su ustedili skromnih 29 tisuća kuna.

Ovdje možete pogledati iznos putnih troškova svih zastupnika:

Naknada troškova kilometraže od 1.1.2010 do 1.6.2010

Naknada troškova kilometraže za 2009. godinu

Naknada troškova kilometraže za 2008. godinu

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene