454114
454114
454114
454114
454114

'Negativna retorika nikome ne ide u korist'

  • , 19.10.2016., 15:55
  • Autor:
  • komentara

Vijeće Europske unije ponovno je 17. listopada istaknulo „svoju nedvosmislenu predanost europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine kao jedinstvene, ujedinjene i suverene zemlje“, ali je i pozvalo „institucije Bosne i Hercegovine da pokažu ulaganje dodatnih napora, posebice u vezi s funkcioniranjem pravosuđa, borbom protiv korupcije i organiziranog kriminala te borbom protiv radikalizacije i terorizma“.

 
 
 
 
Dubravka Šuica (Dnevnik.hr)
Dubravka Šuica (Dnevnik.hr)

Potpredsjednica Izaslanstva za odnose s Bosnom i Hercegovinom te Kosovom Dubravka Šuica izjavila je da će se naći način kako upozoriti Dodika na štetno ponašanje i da će referendum o uspostavljanju dana Republike Srpske doživjeti osudu u sklopu redovitog izvješća o napretku Bosne i Hercegovine jer destabilizacija BiH nikome ne odgovara, posebice imajući u vidu činjenicu da se Bosna i Hercegovina opredijelila za europski put. Godišnje izvješće Europske komisije o napretku Bosne i Hercegovine bit će objavljeno 9. studenog, a Europski parlament će krajem studenog dati svoje stajalište, što je standardna procedura za sve zemlje koje su u procesu pristupanja Europskoj uniji.

„Smatram da je ovaj referendum bio nepotreban i neustavan te da negativna retorika nikome ne ide u korist. Referendum koji je organizirala Republika Srpska samo je jedan od pokazatelja neriješenih odnosa“, istaknula je zastupnica Dubravka Šuica, naglašavajući da je referendum, između ostaloga, poslužio za podgrijavanje tenzija u predizborne svrhe.

Također, zastupnica Dubravka Šuica je poručila da Republika Hrvatska kao punopravna članica Europske unije neće i ne može mirno promatrati situaciju u Bosni i Hercegovini u kojoj Hrvati nemaju jednakopravan položaj, te da će se maksimalno založiti da Hrvati budu konstitutivni narod jednako kao i ostala dva naroda i da bi to trebao biti uvjet za ulazak Bosne i Hercegovine u Europsku uniju.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se