Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trivijalno, a bitno...

Zašto 'Mala maca' i 'Sexy chica' neće dobiti posao?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vrijeme kada neki strahuju za svoj posao, drugi se rukama i nogama bore da ga nađu, no postoje neke otegotne okolnosti o kojima mnogi posloprimci ne razmišljaju.

Malamaca@, volim_nogomet@, sexy-chica@ samo su neki od mail adresa s kojih su poslodavci dobili prijave i molbe za posao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna A podupirao zračne napade na Srbiju On će savjetovati srbijanskog premijera Slika nije dostupna Savjeti menadžera 10 kvaliteta koje morate imati ako želite dobiti posao

Vlasnici ovih adresa možda su vrlo sposobni, obrazovani, organizirani i profesionalni, no njihove mail adrese ne ostavljaju takav dojam zbog čega u očima poslodavaca momentalno gube kredibilitet.

Gabrijela radi u kadrovskoj službi jedne ugledne zagrebačke tvrtke i kaže kako se proteklih godina nagledala različitih mail adresa s kojih su u njen ured stizale molbe za posao. 'Ne bih sad o konkretnim adresama, ali posloprimci često ne razmišljaju o tome kakav dojam odaju svojom mail adresom. Ipak je to prva informacija o vama koju će vaš potencijalni poslodavac vidjeti. Logično je da prije no što otvorimo mail i pročitamo molbu pogledamo s koje nam je adrese ona poslana. Pa kada vidite da vas posao traži osoba koja se predstavlja kao lolel-bolek@ ili mali-mish@ odmah se u vama stvori određeno odstojanje', rekla je Gabrijela.

>> Saznajte kako zaštititi mailove boljim lozinkama

Iako, kako sama kaže, Gabrijela pokušava nadići taj prvotni 'šok' izazvan neozbiljnom mail adresom i ukoliko osoba zadovoljava uvjete, pozvana je na razgovor, drugi možda neće isto napraviti. 'Ja osobno znam za slučajeve tvrtki u kojima im neće ni pasti na pamet da vas pozovu na razgovor s takvom mail adresom. Neki neće ni otvoriti poruku koja je došla s takve adrese. Možda se to čini kao zaista minorna stvar, ali poslovnom svijetu mail adresa puno govori o vama', dodala je Gabrijela.

O ovakvim mail adresama upitali smo i predsjednika Uprave tvrtke Tau- online koja okuplja nekoliko oglasnika i portala, među njima i MojPosao, Igora Žonju. 'Korištenje neozbiljnih e-mail adresa prilikom prijave na oglas za posao dovodi u pitanje profesionalnost kandidata. Stoga savjetujemo sve tražitelje posla da kreiraju na jednom od besplatnih servisa novu adresu sa svojim imenom i prezimenom za potrebe potrage za poslom', savjetuje Žonja.

Dakle, ukoliko ste u potrazi za poslom pazite na to kakav dojam potencijalnim poslodavcima daje vaša e-mail adresa. Ime.Prezime@ najsigurniji je i najprofesionalniji odabir adrese, bez obzira na to za kakav se posao vi prijavljivali. Iako mnogi poslodavci cijene kreativnost, vedar duh i duhovitost, to se ne smije vidjeti u vašoj mail adresi. Ona mora odavati profesionalca koji sve, pa i ovako trivijalne stvari, shvaća ozbiljno. Ukoliko to još niste napravili, trkom mijenjajte e-mail adresu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene