Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Top destinacija

Doznajte iz prve ruke zašto je Hrvatska turistički hit!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je top destinacija za ugledni BBC, za Daily Mail Dubrovnik je jedan od najromantičnijih gradova za zaljubljene, a za njemački Bild naše plaže kod Lubenica na Cresu i Zlatni rat na Bolu među najljepšima su u svijetu.

Od američkog CNN-a, britanskih novina pa do uglednih japanskih časopisa o Hrvatskoj svi svjetski mediji pjevaju hvalospjeve. Provjerili smo na čemu strani mediji temelje takve ocjene. Uz ugodnu glazbu turistima je šetnja zagrebačkim Gornjim gradom još ljepša. Svi s kojima smo razgovarali nisu se za Hrvatsku odlučili slučajno.

Pročitajte i ovo Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti" Turisti Smještaji skoro popunjeni Brojni turisti pohrlili u Hrvatsku na doček Nove godine: "Očekujemo da ćemo premašiti prošlogišnju brojku"

'Činila se jako lijepa na slikama pa sam odlučila doći. Za sad je jako dobro. Bili smo u Istri, obala je prekrasna. Za sad su nam se najviše svidjeli vino i hrana', rekla je turistica iz Singapura. 'Prije dvije godine Hrvatska je postala vrlo poznata u Brazilu, ne znamo kako, ali bili smo na obali i bilo je savršeno. Sada smo došli i u Zagreb i ovo je prekrasan grad', kažu turisti iz Brazila. 'U Kanadi nemamo baš bogatu povijest, zato su mi ovako stari utvrđeni gradovi jako zanimljivi', kažu Kanađani koji su posjetili Hrvatsku.

>> U Splitu putnika i dalje kao u špici sezone

Direktor hrvatske turističke zajednice slikovito je opisao zašto je Hrvatska tako popularna. 'Hrvatska, kad bi se prikazala kao osoba je kao neotkrivena ljepotica, malo mistična, malo egzotična ali po svemu atraktivna. Toliko atraktivna da prosto postoji želja u svijetu doći i vidjeti Hrvatsku', kaže Niko Bulić, direktor HTZ-a.

A HTZ je upoznavanje Hrvatske omogućio brojnim stranim novinarima, što daje itekako vidljive rezultate. I novinari i drugi gosti naše zemlje dolaze zbog prirodnih ljepota, bogate povijesti. 'A onda otkriju da tu žive ljudi koji uživaju u životu. Mi nismo svjesni koliko naša gostoljubivost koja nije hinjena, nije prijetvorna, nego je izvorna oduševljava ljude koji dođu iz svijeta.

Što potvrđuju i sami turisti. 'Bilo je sjajno, vratit ćemo se', kažu turisti iz Velike Britanije. I nisu jedini. Čak dvije trećine naših gostiju uvijek se vraćaju Hrvatskoj. 'Otkrivaju nas mladi koji će sutra dolaziti s obiteljima, a kasnije kao stariji parovi', kaže Bulić. Što znači da imamo sjajnu priliku koju samo trebamo dobro iskoristiti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene