Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li to itko skinuti?

Ministarstvo: ' Zastava je u 'nadležnosti' branitelja koji prosvjeduju i tamo je od početka prosvjeda'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi se pitaju hoće li to netko skinuti?

Kao i ispred svake državne institucije, i ispred Ministarstva branitelja izvješene su zastave Republike Hrvatske kao i zastava Europske unije, no ono što je mnogima zapelo za oko je treća zastava - zastava tzv. Herceg Bosne.

Pročitajte i ovo Spomen obilježje u Dalju U Dalju Divljak strgnuo hrvatsku zastavu sa spomenika braniteljima, gazio je i pjevao uvredljive pjesme: Nije dugo trajalo Lubenica izbjegavanje cenzure Društvenim mrežama šire se slike lubenice: Za to ima dobar razlog, evo objašnjenja

Zanimljivo je kako je Vlada na Twitteru zaprimila nekoliko upita vezano za ovaj prizor, a i da su na sarkastičnu primjedbu 'o kojoj se zastavi radi' odgovorili hladno s - 'Riječ je o zastavi tzv. Hrvatske Republike Herceg Bosne'.

U Vladi kažu kako je zastava izvješena bez odobrenja Ministarstva branitelja te da je o slučaju obaviješteno Ministarstvo unutarnjih poslova.

Zanimljivo je i kako je iz MUP-a stigao odgovor 'da se u pogledu njenog isticanja ne bi mogle primijeniti odredbe Zakona o grbu, zastavi i himni RH'.

Ministarstvo branitelja je u ponedjeljak, u povodu upita medija, priopćilo da je zastava tzv. Hrvatske Republike Herceg Bosne pred Ministarstvom branitelja u "nadležnosti" branitelja koji prosvjeduju i da je tamo od početka prosvjeda.

"Sukladno novinarskim upitima i napisima obavještavamo vas da je zastava tzv. Hrvatske Republike Herceg Bosne, koja je izložena ispred zgrade Ministarstva branitelja na Trgu Nevenke Topalušić 1, u nadležnosti prosvjednika hrvatskih branitelja, te je ista postavljena od prvog dana prosvjeda", navodi se u priopćenju upućenom medijima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene