Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri slučaja zlostavljanja

ZASTARA I LAŽNI ISKAZI Svećenik iz Istre oslobođen optužbi za pedofiliju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije godine nakon što je podignuta optužnica, sada su odbačene sve optužbe.

Danas 83-godišnji svećenik Alojzije Baf iz Vižinade, 2014. godine bio je optužen za tri kaznena djela bludnih radnji počinjenih na štetu djece ili maloljetnih osoba. Nakon što je na Općinskom sudu u Puli odbijen dio optužbi , a za dio je Bafa oslobodio krivnje, pravomoćna presuda donesena je prošloga mjeseca na Županijskom sudu u Velikoj Gorici, piše Novi list.

Pročitajte i ovo Na području Hrvatske u međunarodnoj akciji uhićena petorica pedofila međunarodna akcija U Hrvatskoj uhićena petorica pedofila: Podijelili i učitali više od 46 tisuća datoteka seksualnog zlostavljanja djece Pedofilija - 4 tko će pomoći djeci? Klinička psihologinja o slučaju pedofilije u zadarskoj školi: "Najjače traume ostavljaju zapravo situacije gdje je djetetu to bila bliska osoba"

U obrazloženju pravomoćne presude stoji kako je od tri djela za koja se dotičnog tereti, u jednom slučaju došlo do zastare, u drugom slučaju je oštećena promijenila iskaz, a u trećem slučaju su maloljetnica i njezina majka priznale su da su lažno svjedočile jer su očekivale novac od osiguranja.

Tužiteljstvo je tražilo da se ukine oslobađajuća presuda i da se predmet vrati na ponovno suđenje.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene