Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak pregovora

Zasad ništa od hidroaviona za Vis

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Avioprijevoznik želi biti bliže središtu grada, a gradonačelnik Visa smatra da je najbolja lokacija nešto dalje.

Jelsa, Lastovo, Mali Lošinj, Pula - samo su neka mjesta u kojima je uvedena redovita hidroavionska linija. Želja avioprijevoznika je povezati i otok Vis sa Splitom. No, višegodišnji pregovori još nisu urodili plodom.

Pročitajte i ovo Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo" Predsjednik Zoran Milanović otvaranje pregovora s BiH Predsjednik prozvao Plenkovića: "Ovo je vrhunac njegova dodvoravanja briselskim birokratima"

Dok avioprijevoznik želi biti bliže središtu grada, gradonačelnik Visa smatra da je najbolja lokacija nešto dalje. To je, kaže, predviđeno i prostornim planovima. Let hidroavionom iz Splita do Visa trajao bi 15-ak minuta. I stajao bi oko 400 kuna u jednom smjeru.

'Taj avioprijevoz hidroavionski se ne uklapa na poziciji za koju investitor ima namjeru', smatra Ivo Radica, gradonačelnik Visa.

'Moram biti iskren - vrlo sam skeptičan, nažalost', odgovorio je direktor ECA, Klaus Dieter Martina, na pitanje je li moguće uvođenje hidroaviona za Vis ovog ljeta.

'Mi u splitsko-dalmatinskoj županiji ćemo financijski poduprijeti ukoliko je to ovdje lokacija', kaže splitsko dalmatinski župan Zlatko ževrnja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene