Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje provedeno u 31 zemlji

Zaposlenici u RH u najvećem strahu od otkaza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobri socijalni odnosi su ono što hrvatske zaposlenike čini sretnima na poslu.

Rezultat je to istraživanja Nacionalnog indeksa sreće koji je zajednički program Banke, Hendala i Allianza. S druge strane, hrvatski zaposlenici nezadovoljni su jer, u odnosu na europsku razinu, zaostaju u procesu odlučivanja. Zvonimir Galić s Katedre za psihologiju rada Filozofskog fakulteta u Zagrebu kaže da najviše prostora za poboljšanje kvalitete radnog života u Hrvatskoj postoji kod pravedne plaće i dopuštanja radnicima da sudjeluju u odlukama.

Pročitajte i ovo Kako napisati motivacijsko pismo, ilustracija ovo morate znati Kako napisati motivacijsko pismo? Jednu stvar nikako ne smijete napraviti Ilustracija (Foto: Getty Images) uvijek spremni za zabavu Zanimlijvi rezultati o radnim navikama Hrvata: Vole raditi u dobroj atmosferi, ali nadređeni imaju drukčije planove

>> Najsretniji zaposlenici u Istri, najnesretniji u Zagrebu

Istraživanje je pokazalo da na zadovoljstvo na poslu velik utjecaj ima obrazovanje i mogućnost napredovanja. Nakon toga dolaze mogućnosti za balansiranje između posla i obitelji, mogućnost bavljenja sportom i sličnim aktivnostima.

Europsko istraživanje koje se provodi u 31 zemlji pokazuje da najveći strah da će u sljedećih šest mjeseci izgubiti posao imaju upravo Hrvati. Prof. dr. sc Vojmir Franičević s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu kaže kako takvi rezultati znače da je trošak gubitka posla u Hrvatskoj puno veći negoli u EU te da je kriza u Hrvatskoj rezultirala ogromnim smanjenjem ulaganja u obrazovanje, dok se u EU dogodilo obratno. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene