Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobro djelo

"Simbol ljudske dobrote": Lunjo se smrzavao na cesti, a onda su prodavačice učinile nešto nesvakidašnje

Pas Lunjo
Pas Lunjo Foto: Azil Osijek-volonteri/Facebook
Zaposlenice Zare u Osijeku s ulice su u trgovinu uvele psa koji se smrzavao vani na zimi.

Zaposlenice Zare u trgovačkom centru Portanova u Osijeku u trgovinu su uvele psa koji se smrzavao vani na zimi. Taj hvalevrijedni čin s javnosti je podijelio Osječki azil.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nije dobro Panika u europskoj državi nakon što su dužnosnici objavili zlokobno upozorenje građanima da se pripreme na rat

"Ovo je lik po kojeg smo jučer morale čak u Portanovu, znate gdje nas je dočekao? U Zari. Saznale smo nešto što nismo znale, a to je da je Zara pet friendly i da u nju mogu psi pa su ga cure koje tamo rade odmah uvele da se ugrije, ostavile ga lijepo na muškom odjelu da čila i da nas čeka. Došlo mi je, majke mi, da se uopće ne žurimo.

Mogu misliti kakav je to bio nesvakidašnji prizor za ovu zemlju, ovaj grad, da jedan pas leži nasred trgovine i ničim se pretjerano ne uzrujava. Meni je to, taj mali simbol ljudske dobrote, to što su trgovkinje uvele psa u trgovinu dok je vani snijeg i minus, meni je to takav melem na ranu da nemate pojma. Svaka im čast na tome.

Dok neki ne žele nahraniti psa ili mačku ispred svoje kuće 'jer će se onda tu zadržavati', neki odmah naprave što mogu", napisali su na svojem profilu na Facebooku.

Pročitajte i ovo NATO Uvjetovanje pomoći Trump zna koga bi za potpredsjednika, pojačao prijetnje Europi: "NATO je iskoristio našu zemlju"

Iz azila su poručili da su psu dali ime Lunjo te rekli da ima oko godine dana. Dodali su da je je jako drag i, ono najvažnije, da traži dom.

"Jako je drag i kuler. Nikakvu štetu nije napravio, nije gnjavio ljude, fino se naspavao i ugrijao. Osjećam se kao da smo mi zlikovci u cijeloj priči jer smo ga odveli", napomenuli su iz azila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene