Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SSSH predlaže mjere protiv krize

Zaustaviti rast cijena i poreza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SSSH je optužio Vladu da je u državi koja broji 1,1 milijun umirovljenika, od kojih je 75 posto socijalno ugroženo, u kojoj 100.000 ljudi živi na egzistencijalnom rubu te ima 220.000 nezaposlenih, gospodarsku krizu dočekala bez ikakvih konkretnih mjera.

Ponudili su i nekoliko prijedloga kojima bi se povećao gospodarski optimizam u Hrvatskoj. Naime, u SSSH navode kako će upravo pesimizam i gubitak kupovne moći Hrvata dovesti do gubitka radnih mjesta.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 JEDNAKOST NA KUŠNJI Neka radna mjesta u Hrvatskoj posebno su ugrožena zbog krize na koju svijet reagira prekasno Slika nije dostupna Rasprava o tome drugi put Knežević nije svoj mandat dala na raspolaganje

Sindikat predlaže uvođenje moratorija na povećanje cijena, te na poreze i prireze, pri čemu ističu da je i guverner međunarodne banke to predložio kao mjeru protiv inflacije.

'Ne smijemo si dozvoliti da nas svaka situacija nanovo iznenadi, želimo znati tko šiva odjeću za hrvatsku vojsku, koja je to tekstilna industrija, a ne da se hrvatske radnike plaši otkazima' rekla je je predsjednica SSSH-a Ana Knežević.

Predlaže se i osnivanje jamstvenog fonda iz kojeg bi se izdvajala sredstva malim i srednjim poduzetnicima u vidu potpore u poslovanju koje se našlo na udaru krize.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene