Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Stjepan Mesić o Sanaderu

'Žalosno je da bivši premijer bježi, još žalosnije da nije zaustavljen'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zahtjev za pritvaranjem Ive Sanadera i njegov odlazak iz zemlje komentirao je za Novu TV i bivši predsjednik Stjepan Mesić.

'Žalosno je da bivši premijer koji je upravljao državom bježi iz države, a još je žalosnije da ga sustav nije zaustavio', rekao je Stjepan Mesić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bivši predsjednik o bivšem premijeru Mesić: Sanader je vodio paralelan sustav vladanja Slika nije dostupna Posljednje 'S predsjednikom na kavu' 'Kosor pod Sanaderom nije mogla biti upućena u razmjere korupcije'

'Mene to nije iznenadilo. No Hrvatskoj to ne odgovara jer Hrvatsku to percipira zemlju koja je visokorizična zbog rasprostranjenosti korupcije, jer ako su premijeri pod istragom, to je za jednu zemlju jedna loša legitimacija. No,to je dokaz da zemlja funkcionira kao pravna država', rekao je Mesić.

'Poruka je da čitava zemlja ne funkcionira kao pravna država. Jer kada je podnesen zahtjev za skidanjem imuniteta, u tom vremenu dok se imunitet ne skine, trebalo je držati pod kontrolom protok informacija i ta informacija nije smjela doći do bivšeg premijera. Treba se utvrditi tko je dao informaciju i taj treba odgovarati', mišljenja je Mesić.

'To nije zabava, to nije dječja igra. To je bila vrhunska tajna i svatko tko je tu tajnu izdao mora odgovarati', kaže bivši predsjednik Mesić.

>> Imunitet Sanaderu skinut jednoglasno u manje od dvije minute

>> 'Ako se utvrdi odgovornost policije, Karamarko treba dati ostavku'

Državno odvjetništvo podnijelo je zahtjev Hrvatskom saboru za skidanjem imuniteta saborskom zastupniku i privođenje bivšeg premijera Ive Sanadera zbog kaznenog djela zloporabe položaja i ovlasti. Imunitet je Sanaderu skinut jednoglasnom odlukom u manje od dvije minute.

Bivši premijer je iz svoje kuće otišao oko 10.45 što su snimile i kamere Nove TV. Prema najnovijim informacijama Ivo Sanader je u 11.10 registriran na graničnom prijelazu Bregana, što nam je potvrdio i Krunoslav Borovec iz MUP-a. Tada se već znalo za zahtjev iz DORH-a, no Borovec je u priopćenju utvrdio kako 'u trenutku prelaska državne granice policija nije imala nikakav pravni osnov navedenoj osobi zapriječiti izlazak iz zemlje'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene