Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekoliko metara od ponora

ZAHTJEVNO SPAŠAVANJE NA VISOČICI Paraglajder zapeo na drvetu, spašavali ga preko tri sata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska gorska služba spašavanja, stanica Gospić, imala je u nedjelju pune ruke posla oko spašavanja paraglajdera s Visočice, jednog od najljepših velebitskih vrhova.

'U nedjelju u 15:30 HGSS Stanica Gospić zaprimila je poziv za pomoć. Radilo se o paraglajderu koji je poletio s vrha Visočice, no zbog tehničkih problema sa krilom izgubio je kontrolu nad njim i sletio na krošnju visokog stabla te ostao bespomoćno visiti u zraku 30-ak metara od zemlje. Nasreću, kolege letači koji su bili s njim vrlo brzo su ga locirali i došli do njega te na taj način olakšali posao spašavateljima oko pronalaska unesrećenog jer se radilo o teško prohodnom terenu i gustoj šumi', rekao nam je pročelnik gospićke stanice HGSS-a, Josip Brozičević.

Pošto je drvo na kojem je paraglajder zaglavio bilo vrlo visoko, široko, glatko i bez grana bilo je pravo umijeće doći do njega. Spašavatelj se improviziranim tehnikama sa dvije gurtne uz iscrpljujući napor popeo do paraglajdera. Nakon izrade sidrišta i osiguranja, paraglajder je prerezao 'linije' krila i sigurno je spušten na tlo.

Uz ovu nesreću prava je sreća da je letač prošao bez ozlijeda i da je krošnja stabla izdržala do dolaska spašavatelja.

Samo nekoliko metara pored nalazi se vrtača, a slijetanje u nju ne bi završilo nimalo ugodno. Akcija je završena u 19 sati.

Pročitajte i ovo Spašavanje migranata iz Kupe HGSS i policija VIDEO Dramatična akcija: Zapeli na slapu u Kupi, spašavali ih po noći HGSS spašavao paraglajdera koji je pao na drvo Otkrili za DNevnik Nove TV HGSS-ovci nakon spašavanja paraglajdera s drveta: "Jedan gospodin nam je praktički član, svake godine zapne na istom mjestu"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene