Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LUDILO NA ULICAMA

NI KIŠA GA NIJE SPRIJEČILA Događaj koji je Zagreb učinio još ljepšim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački noćni cener - spektakularna utrka od 10km kroz sami centar Zagreba startala večeras u u 19 sati u parku Zrinjevac. Ovu doista posebnu utrku organizira društvo športske rekreacije Aktivan život povodom obilježavanja “Mjeseca borbe protiv ovisnosti”.

 Večeras se na Zrinjevcu održala atletska utrka na 10 kilometara pod nazivom Zagrebački noćni cener.

Pročitajte i ovo Snažan potres prije četiri godine pogodio Zagreb - 1 Spora obnova FOTOGALERIJA Četiri godine od zagrebačkog potresa: Plenković promijenio četiri ministra, a obnova je predmet interesa europskog tužitelja Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?"

Ni kiša nije spriječila 2 tisuće i 300 sudionika da istrče ovu utrku povodom obilježavanja mjeseca borbe protiv ovisnosti. U organizaciji Društva športske rekreacije "Aktivan život" trčalo se središtem grada i to novom stazom koja je prolazila Trgom bana Jelačića, Ilicom i Britanskim trgom.

Pobjednik utrke je Slovenac Rok Puhar koji je na cilj stigao za 32 minute i 48 sekundi. Najbrža žena Biljana Cvijanović ušla je u cilj nakon 35 minuta i 23 sekunde.
 

Zagrebački noćni Cener jedina je ulična utrka koja se trči kroz centar Zagreba i koju trkači posebno vole, što su i dokazali kada su prijave ovo ljeto rasprodane u samo 44 sata! Naime,  2.368 startnih brojeva nije bilo dovoljno za sve zainteresirane trkače.

Poznata voditeljica i zagrižena trkačica Ana Stunić ovoga je puta zajedno s trenerom iz Adidas škole trčanja Franom Bobanom uživo preko You Tube kanala prenosila atmosferu s ove lude utrke.

"Frano i ja ćemo se potruditi prenijeti atmosferu s utrke koja je doista fantastična! Razgovarati ćemo s mnogim trkačima, ali i navijačima koji budu imali najoriginalnije transparente. Kiša nikoga ne brine jer znamo da će biti super atmosfera. Na stazi će biti i dva velika navijačka punkta. Zagreb Runnersi će biti na Ilici 50, a druga ekipa navijača će biti kod Muzičke akademije - svi "naoružani" konfetima, muzikom i svim potrebnim rekvizitima samo da što jače bodre trkače", otkrila je uoči utrke nam Ana.

Staza je ove godine bila još atraktivnija, uz glavni trg i najdužu gradsku ulicu - Ilicu, dodane su još Primorska ulica i Prilaz Gjure Deželića. Umjesto šest krugova, sada su natjecatelji imali tri. "S obzirom da ove godine imamo dva navijačka punkta, trkači će tako šest puta doživjeti to žestoko bodrenje koje će ih zasigurno dodatno motivirati u trčanju", rekla je Stunić.

Navijačko ludilo na Ceneru!

Trkači kažu da im je Zagrebački noćni Cener najdraža utrka jer upravo i zbog posebne atmosfere koju stvore navijači: zabavni transparenti, živa glazba konfeti...

Navijači mogu transprante pripremiti i kod kuće, ali ih na Zrinjevcu također čekaju markeri i papiri gdje mogu na licu mjesta pripremiti transparente. Ondje će na posebnom štandu biti i boje za lice koje svijetle u mraku, tako da navijačima treba samo malo kreativnosti.

 

"Činimo pravu stvar, trčimo s osmjehom za prevenciju raka dojke!"

Jedna od polaznica Adidas škole trčanja, Tamara Grgić Erdeljac pokrenula je izazov "Zagrebački noćni cener za prevenciju raka dojke" kojim ona i prijatelji trkači iz grupe posvećuju svoju utrku udruzi Europa Donna i kampanji "Darujmo ružičasti život". Europa Donna je udruga koja se bavi prevencijom raka dojke. Naša ekipa izazovom poziva na donaciju sredstava za kupnju aparat za intraoperativno zračenje.

Ovaj aparat osigurava zračenje tijekom operacije određenih vrste tumora čime žena umjesto 20-30 potrebnih emisija zračenja bude pozračena samo lokalno i za vrijeme operativnog zahvata, nakon čega se može vratiti normalnim životnim navikama.

Ekipa cilja skupiti 5.000 kuna, pa im KLIKOM OVDJE pomozimo da ispune svoj izazov!

I evo još par osnovnih inforamcija o utrci:

Trasa utrke: Trasa utrke je promijenjena u odnosu na prethodne godine: krug je dvostruko veće duljine, a trčat će se tri kruga. Prvi krug je nešto duži dok su preostala dva kruga identična.

1. krug: Start utrke će biti otprilike na istom mjestu kao i lani (na zapadnoj strani parka Zrinjevac) ali se starta prema sjeveru – sjeverna strana parka Zrinjevac – Amruševa ulica – Palmotićeva ulica – Jurišićeva ulica – Trg bana Josipa Jelačića – Ilica – Krajiška ulica – prilaz Gjure Deželića – Trg maršala Tita – Masarykova ulica – Teslina ulica


2. i 3. krug: Praška ulica – Trg bana Josipa Jelačića – Ilica – Primorska ulica – prilaz Gjure Deželića – Trg maršala Tita – Masarykova ulica – Teslina ulica

Zadnji krug završava ulaskom sa sjeverne strane parka Zrinjevac u pješačku aleju pored meteorološkog stupa prema glazbenom paviljonu. Znači, ciljna ravnina je ostala ista kao prethodnih godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene