Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počela sezona

Zagrebački lovci iznenađeni: Ovo nisu očekivali u šumi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proljeće je pravo vrijeme za početak lovne sezone, no lovci se ovome nisu nadali.

Sigurni znaci proljeća u Samoborskom gorju su blatobrani koji izviruju iz snijega koji kopni, i nabujali potoci koji preskakuju stare štednjake i frižidere nehajno odbačene u vodotok. To je pravo vrijeme za početak lovne sezone za članove Lovačke udruge 'Srna' koji su u nedjelju dobrom voljom, traktorom, vitlom cijeli dan lovili stari automobil, stare štednjake, peći i lijeve cipele kupljene davnih 70 tih godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teško ozlijeđena Umjesto divljači upucao ženu: Hitno prevezena u pulsku bolnicu s teškim ozljedama Propucani lovci (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Opreza nikad dosta Pucao u divlju svinju pa promašio, metak završio u natkoljenici drugog lovca

Nova teorija o jednom od najtajanstvenijih mjesta na Zemlji!

Lovina se tridesetak godina uspješno skrivala duboko u šumi uz planinarsku stazu Rude - Veliki Dol u bistrom planinskom potočiću Črnec kod samog izvora. Sakupljeni otpad uklonjen je iz šume te odvezen na deponiju gdje će biti sortiran i konačno zbrinut na propisan način.

Tako je završena još jedna akcija kojom su lovci dali doprinos čišćenju i održavanju našeg okoliša, staništa divljači i rado posjećivanog izletišta naših planinara i ostalih ljubitelja prirode.

Na čudne narodne običaje bacanja automobila u prirodu lovce su upozorili članovi udruge Zelene stope koji su do sada iz nacionalnih parkova i parkova prirode u Hrvatskoj uklonili više od 15 000 auto olupina. Zajednička lovna sezona Srne i Zelenih stopa nastavlja se dok i posljednja limena grdoba ne završi na reciklažnom dvorištu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene