Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog kašnjenja u izgradnji

Zagrebački holding baca u vjetar 1,2 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici Gradske skupštine na današnjoj su sjednici, koja je počela jutros a završila u ranim večernjim sati, uz ostalo, prihvatili i izmjene Zaključka o davanju jamstva Zagrebačkoj banci d.d. i Kommunal Kredit Austria AG, za kredit Trgovačkom društvu Zagrebački holding d.o.o.

Zbog kašnjenja u gradnji Osnovne škole u Sesvetskim Selima, te vrtića Osnovne i Srednje škole u Sopnici Jelkovec, Zagrebački holding će uz kredit od 48 milijuna eura morati platiti kamatu od 1,2 milijuna eura. Kredit od 48 milijuna eura podignut je 2005. za rekonstrukciju zagrebačke remize i za nove tramvaje, a 2007. dio tog kredita, u iznosu od 26,8 milijuna eura, prenamijenjeno je za gradnju Osnovne škole u Sesvetskim Selima, te Osnovne škole i Srednje škole u Sopnici Jelkovec.

Pročitajte i ovo Žrtva s Jakuševca - 3 Za Dnevnik Nove TV Potresna ispovijest radnika stradalog na Jakuševcu: "Kad sam vidio da kolega nema ruku, onesvijestio sam se. Dolje više neću moći nikada" Ilustracija usred zime Dio Zagrepčana ostao bez vode: Pukao je cjevovod, oglasio se Holding

Kako do 31. prosinca 2008. nisu potrošili 15 milijuna eura preostalih sredstava kredita tražili su prolongiranje roka povlačenja kredita i početka njegove otplate od 30. lipnja 2009., a to znači da do toga datuma trebaju potrošiti tih 15 miljuna eura, i početi isplaćivati kredit. Gradski zastupnici danas su također prihvatili program socijalne politike Grada Zagreba u razdoblju od 2009. do 2012. godine, te programe gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, na području Zagreba, kao i održavanja komunalne infrastrukture na području Zagreba u ovoj godini.

Gradska skupština prihvatila je i programe zaštite i poboljšanja kakvoće zraka u Zagrebu od 2009. do 2012. te mjerenja razine onečišćenosti zraka na području Zagreba. Gradska skupština je za ravnatelja Umjetničkoga paviljona imenovala Radovana Vukovića, za ravnatelja Centra za likovni odgoj grada Zagreba Ivana Stančića, a za ravnateljicu Dječjeg vrtića Trnoružica, Vicu Laušić.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene