Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjedoci, javite se

Policija traži pomoć građana: Tramvaj naletio na maloljetnicu, teško je ozlijeđena. Oglasio se ZET

Ilustracija
Ilustracija Foto: Damir Krajac / CROPIX
Zagrebačka policija traži svjedoke prometne nesreće u kojoj je u ponedjeljak navečer tramvaj ozlijedio maloljetnu pješakinju.

Traže se svjedoci prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđena pješakinja. Na raskrižju Ulice grada Vukovara, Ulice Ivana Lučića i Plitvičke ulice u ponedjeljak u 21:30 tramvaj je naletio na maloljetnicu.

"Kako bi se utvrdile točne okolnosti prometne nesreće, pozivamo svjedoke da se jave na broj telefona 01/6333 470 ili 192", objavila je PU zagrebačka.

Oglasio se ZET

Iz ZET-a smo doznali detalje prometne nesreće. Navode kako je došlo do naleta tramvaja na liniji 5 na mlađu žensku osobu na dijelu kolnika koji nije predviđen za prelazak pješaka. Na teren su izašle policija i hitna pomoć.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Frane Barbarić - 1 nova akcija USKOK ušao u HEP zbog afere s plinom: Preuzeli su dokumentaciju

"Prema izjavi svjedokinje koja se obratila ZET-u, a čiji su podaci ustupljeni policiji, pješakinja je neoprezno prelazila prugu koristeći mobitel te nije reagirala na svjetlosne i zvučne signale kojima ju je vozač nastojao upozoriti", navode u ZET-u.

Uputili apel pješacima

"Nadamo se kako će se unesrećena pješakinja čim prije oporaviti te apeliramo ovim putem na pješake, ali i ostale sudionike u prometu da obrate dodatni oprez prilikom kretanja gradom, a posebice se to odnosi na korištenje mobitela ili slušalica koje umanjuju primanje informacija iz prometnog konteksta", dodaju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sigurnost u prometu Želite malo prozračiti automobil? Policija bi vam mogla napisati kaznu

"Podsjećamo kako je zaustavni put tramvaja i autobusa znatno duži od drugih gradskih vozila, zbog čega je potrebna dodatna pažnja tijekom kretanja kako bi se povećala razina sigurnosti svih sudionika u prometu", navode u ZET-u.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene