Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasprava na sjednici

Predsjedništvo SDP-a danas o Lovrić Merzel i Sabi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo stranke raspravljat će o mogućoj suspenziji ili isključenju iz stranke županice Lovrić Merzel i vikovarskog gradonačelnika Željka Sabe.

Predsjedništvo SDP-a održat će u srijedu sjednicu na kojoj će raspravljati o mogućoj suspenziji ili isključenju iz stranke sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel te vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon 4 odgode Scena jedan - peti put: Konačno održano pripremno ročište Željku Sabi Slika nije dostupna Premijerov komentar 'Od Linića ću zatražiti detaljno izvješće, ako nije sve po zakonu - neće biti dobro!'

Sastanak Predsjedništva na tu temu najavljen je prošli tjedan zbog optužbi Uskoka protiv dvoje sada već bivših članova Predsjedništva koji su u ponedjeljak podnijeli ostavke na stranačke dužnosti.

PREDUHITRILI STRANKU: Merzel i Sabo podnijeli ostavke na funkcije u SDP-u!

Protiv županice Merzel, koju se tereti za milijunske zlouporabe, nedavno je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Sabu, pak, Uskok tereti za podmićivanje dvoje vukovarskih vijećnika HDZ-a te pronevjeru novca uplaćenog za ljetovanje vukovarske djece.

Da će zbog toga Predsjedništvo raspravljati o njihovoj suspenziji ili isključenju iz stranke u subotu je potvrdio glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan, kazavši da time žele umanjiti političku štetu za stranku.

Picula: Ako se problemi zbog afera na vrijeme politički sankcioniraju, obnovit ćemo i povjerenje u SDP

Dragovan je tada rekao da je od oboje očekivao da sami povuku potez 'kao odgovorni ljudi koji su godinama branili boje SDP-a u svojim sredinama i bili izabrani u Predsjedništvo stranke'.

Taj je potez uslijedio dva dana kasnije ostavkama Lovrić-Merzel i Sabe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene