Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Besplatno

Donesite koliko imate, uzmite koliko hoćete!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačko Društvo pisaca i ove je godine organiziralo uspješno akciju besplatne razmjene knjiga.

'Donesite koliko imate, uzmite koliko hoćete!' - geslo je to tradicionalne besplatne razmjene knjiga koja se već 9 godina održava u zagrebačkom Društvu pisaca. Među tisućama knjiga ima starih, vrijednih i rijetkih izdanja, a za sebe ponešto mogu pronaći sve generacije - od najmlađih do umirovljenika.

Pročitajte i ovo Bajke izazvale pomutnju - 4 PRILAGODBA NOVIM VREMENIMA Ah, te cenzurirane, moderne bajke: "Stvaramo idiote, možda je to nekome i u cilju" Školski pribor - 4 Kreće škola Pogledajte što rade roditelji i djeca posljednji dan prije početka nove školske godine

Građani su neumorno pretraživali sve što je bilo u ponudi, a ono što su jedni smatrali viškom, drugi su smatrali pravim otkrićem.

'Može se naći zbilja čitav dijapazon različitih knjiga. Od knjiga iz međuratnog perioda do recentnih nekih izdanja, časopisa', kazala je Lovorka.

'Pa ja tražim uglavnom knjige iz jugoslavenskog razdoblja, ilustrirane, u boji jer volim fotografiju iz tog doba', izjavio je Ivan.

Već zaboravljene knjiga iz nečijih podruma s tavana na ovaj način dobivaju novi život.

'Pa svake godine bude vrlo rijetkih knjiga i vrlo starih, vrijednih, čak starijih od 100 godina i to sretnici naravno dobiju' priopćila nam je voditeljica akcije, Sonja Manojlović.

Akcija raste iz godinu u godinu. Svake godine dolazi sve više ljudi koji donose sve više knjiga.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene