Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Franji Tuđmanu i domovini

Zagreb će ubrzo biti bogatiji za još dva spomenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine jednoglasno su u utorak prihvatili odluke o podizanju spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu te Spomenika domovini u gradskoj četvrti Trnje.

Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu, čiji je autor kipar Kuzma Kovačić, umjesto na Trgu dr. Tuđmana, podići će se na javnoj površini Ulice grada Vukovara i Ulice Hrvatske bratske zajednice, koja predstavlja produžetak Lenucijeve potkove prema jugu.

Pročitajte i ovo Slučaj KB Sveti Duh - 2 Bolnica Sveti Duh Skandal izbio zbog snimke tijela na podu bolnice: Nezakonit otkaz sad bi ih mogao skupo stajati Nezakonit otkaz - 1 Doznaje Dnevnik Nove TV Bivša ravnateljica znala za tijela na podu bolnice: Sud donio odluku o otkazu šefu patologije

Spomenik domovini, autora Nenada Fabijanića, bit će podignut na Trgu Stjepana Radića.

Gradski zastupnici prihvatili su i izmjene i dopune Odluke o Stipendiji Grada Zagreba za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine. Njima se propisuje da najmanje dva člana Povjerenstva za dodjelu stipendije za učenike i studente romske manjine iz redova stručnih djelatnika s područja obrazovanja, moraju biti pripadnici romske manjine, umjesto dosadašnjeg jednog.

Kao kriterij za utvrđivanje liste kandidata za dodjelu stipendije određuju se postignuti i priznati izvannastavni i izvanškolski rezultati tijekom srednjeg obrazovanja, odnosno rezultati u struci tijekom studija.

Utvrđeno je izračunavanje prosjeka ocjena i broja ostvarenih bodova temeljem prosjeka ocjena na dvije decimale. Učenici 1. razreda srednje škole moći će ostvariti bodove za rezultate postignute od 5. do 8. razreda osnovne škole, a studenti 1. prve godine za rezultate postignute za vrijeme srednjeg obrazovanja.

Zastupnici su prihvatili i odluku kojom Grad Zagreb daje jamstvo Kliničkoj bolnici "Sveti Duh", za kreditno zaduživanje kod Privredne banke za iznos od 40 milijuna kuna.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene