Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagreb: Otvoren Centar za žrtve seksualnog nasilja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Centar za žrtve seksualnog nasilja otvoren je večeras u Zagrebu, a njegov rad poduprli su finska veleposlanica u Hrvatskoj Ann-Marie Nyroos, predstojnica Ureda za ravnopravnost spolova hrvatske Vlade Helena Štimac Radin, predstojnik Vladina Ureda za ljudska prava Luka Mađerić te koordinatorica Autonomne ženske kuće Neva Tolle.

Veleposlanica Nyroos pohvalila je otvaranje centra koji će pomoći u zaštiti ljudskih prava i prava žena.

Pročitajte i ovo Ana Dorotić Čaljkušić većina nije ugrožena Puljak ostao bez vijećnice: Dorotić Čaljkušić dala ostavku i istupila iz stranke Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova RH kod Karlovca Ministar Božinović u centru za registraciju migranata: "Naglasak je na hvatanju krijumčara"

"Danas je nasilje nad ženama globalni, europski i svjetski problem," rekla je Nyroos dodavši kako je potrebna politička volja za suzbijanje nasilja nad ženama.

Po riječima predstojnice Vladina Ureda za ravnopravnost spolova Helene Štimac Radin, njezin Ured dobro surađuje sa ženskim udrugama.

Cilj naše politike je uklanjanje svih vrsta nasilja nad ženama, rekla je najavivši izradu protokola za suradnju s Centrom.

Postoji politička volja za suzbijanje nasilja, ocijenio je Luka Mađerić napomenuvši kako se o nasilju ne smije šutjeti nego uvijek treba djelovati.

Neva Tolle je podsjetila kako je današnje otvaranje prvoga Centra za žrtve seksualnog nasilja u istočnoj Europi rezultat gotovo dvadesetogodišnjeg rada hrvatskih aktivistica na zaštiti ženskih prava.

Otvaranje Centra za žrtve seksualnoga nasilja poduprli su veleposlanstvo Finske u zagrebu, nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i udruga Global Fund for Women.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene