Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neugodni 'gosti'

Zagreb: Iz slavina im izlaze zmijolike životinje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani Markuševačke Dubrave boje se piti vodu i tuširati se, no u vodovodu savjetuju neka na slavine stave mrežice, pa opasnosti neće biti.

'Otvorila sam vodu, puštam obično malo vode. Iza toga sam stavila malu posudu i kad sam ju iznijela van, u posudi sam nešto našla, mislila sam da je moja vlas pala unutra, ali moja vlas ne pliva. Vidila sam da se miče, da je živo!', rekla je Katarina Cvik. Tako gospođa Katarina opisuje jučerašnji susret sa životinjicom, koja na prvi pogled izgleda kao neka dugačka glista ili zmija.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević - 1 NAJVEĆI PROJEKT U HRVATSKOJ Tomašević najavio megaprojekt: "Najveći je u povijesti Zagreba i vrijedan je kao četiri žičare" Ilustracija Pitanje budućnosti Hrvatska obiluje bogatstvom zbog kojeg se vode ratovi: Pred njom je ključan izazov

'Riječ je o beskolutićavcu, iz razreda strunaša, stručnog naziva Gordius Aquaticus. To nije nikakva glista, nikakva zmijica', rekla je Romana Banović iz Službe za kontrolu kvalitete vode.

Gordius obožava vlažna područja, pa ne ćudi što se zavlače u slavine. 'Ona se zavlači, može se smotati, zato se i zove Gordius, u obliku čvora. I dok netko ne pusti vodu, dotle neće ispasti iz slavine. To je jako neugodno za vidjeti, međutim, garantiramo da nije iz našeg vodoopskrbnog sustava', dodaje Banović.

>> Nepojmljivo: Hrvatski Leskovac još uvijek nema vodovod!

'Sinoć mi se nije bilo ugodno tuširati. Razmišljala sam može li to izaći kroz tu malu cjediljku ili ne. Nije ugodno! Ne znam što bih napravila da ju vidim na sebi', požalila se gospođa Cvik.

'Gordius ni u jednoj fazi svog života ne živi u čovjeku. Nije nametnik na čovjeku, ne širi zarazne bolesti', kaže Banović.

Ovo je već druga godina da se stanovnici Markuševečke Dubrave bore s Gordiusima. Vjeruju da je to zbog toga što nisu priključeni na gradski vodovod, koji čekaju još od 2006. godine.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene