Obavijesti Video Pretražite Navigacija
loše društvo

NAJOPASNIJI GRADOVI EUROPE Zagreb opasniji od Pariza, Rima, Londona...?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagreb je, prema analizi američke konzultantske tvrtke 'Mercer', 12. najnesigurniji grad u Europi. Od 230 svjetskih gradova, po sigurnosti je na 98. mjestu.

Svake godine analize obavljene na temelju kriterija političkog i ekonomskog razvoja, u koji spadaju politička stabilnost, raširenost kriminala i funkcioniranje pravne države - rangiraju gradove po sigurnosti, objavio je Mercer.

Pročitajte i ovo Devet novih kamiona Čistoće - 2 Spomenuo i Jakuševec FOTO Stigli novi kamioni: Tomašević otkrio i kad bi mogla početi sanacija odrona na Jakuševcu Sastanak izraelskog ratnog kabineta Sukob na Bliskom istoku VIDEO/FOTO Klizi li svijet u novi rat? Izrael će odgovoriti Iranu: ''Imamo planove za obranu i napad''

Osim toga socijalno-kulturni kriteriji kao što su pristup necenzuriranim informacijama i ograničenja osobnih sloboda, imaju važnu ulogu u pozicioniranju gradova na listi. Među važne kriterije spadaju i zdravstveni, obrazovni i transportni sustav te mogućnosti rekreacije i odnos prema životnoj okolini.

Najnesigurniji grad u Europi je bjelosruski grad Minsk (190. na svjetskoj ljestvici sigurnosti). Zagreb je na 12. mjestu po nesigurnosti u Europi (98 na svjetskoj ljestvici sigurnosti). Na ovom se mjestu Zagreb našao zbog korupcije!

Iz susjedstva nesigurniji od Zagreba su Beograd (141. na svijetu po sigurnosti), Sarajevo (158. na svijetu po sigurnosti), Skoplje (159 na svijetu po sigurnosti), a Ljubljana je na 76. mjestu po sigurnosti u svijetu, od 230 gradova na kojima se provodila analiza o sigurnosti.

Ovo je ljestvica deset najnesigurnijih europskih gradova:

1. Minsk (190)

2. Tirana (179)

3. Kijev (176)

4. St. Petersburg (174)

5. Moskva (167)

6. Skopje (159)

7. Sarajevo (158)

8. Beograd (141)

9. Sofija (115)

10. Bukurešt (109)

Cijelu listu gradova možete pogledati na stranicama Mercera

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene