Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Činimo sve'

'ZAGREB JE SIGURAN' Poruka građanima nakon napada na Bruxelles

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je u utorak da je teroristički napad u zračnoj luci i metrou u Bruxellesu nešto nedopustivo i što treba osuditi, ustvrdivši da je Zagreb siguran i da se poduzima sve kako bi tako i ostalo.

"Napadi u Bruxellesu su nedopustivi i nešto što treba osuditi. Živimo u svijetu gdje je sve, nažalost, moguće. Odgovornost za svaku javnu riječ nas javnih ljudi još više dolazi i dolazit će do izražaja sve više. U Zagrebu još uvijek pišemo sigurnost velikim slovima i činimo sve na domaćem terenu da to tako bude i ubuduće", rekao je zagrebački gradonačelnik koji je nazočio predstavljanju novog destinacijskog proizvoda inspiriranog Teslom "Dolina svjetla i vode".

Pročitajte i ovo Karla Trstenjak i Luka Juroš - 1 Više sati u predškoli Pročelnik Juroš o uvođenju male škole u metropoli: "Pozdravljamo, ali ovo trenutno nije izvedivo ni u Zagrebu, ni u Hrvatskoj" Počinje izgradnja Biciklističke magistrale - 3 u Zagrebu Biciklom od Savske do Dugog Sela: Počinje izgradnja Biciklističke magistrale

Upitan hoće li se graditi spalionica otpada s obzirom da ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović nije za tu ideju, a Europa načelno ne daje više novca, Bandić je kazao da je, dok se ne donese plan gospodarenja otpadom, i onaj na nacionalnoj i onaj na gradskoj razini - temeljna zadaća svakodnevno educiranje i promicanje odvojenog prikupljanja otpada.

"Nemojte me svađati s ministrom Dobrovićem. Zajednički posao ministra Dobrovića i mene je da riješimo otpad u Hrvatskoj i u Zagrebu jer zagrebački otpad je hrvatski otpad i obrnuto. U iščekivanju plana za gospodarenje otpadom resornog ministra i Vlade te nakon toga i Grada, imamo jednu temeljnu zadaću - svakodnevno educiranje i promicanje odvojenog prikupljanja otpada. Što se tiče tehnologije te kapaciteta i modela financiranja - strpite se malo pa ćemo o tome razgovarati", kazao je.

Dodao je da je odvojeno prikupljanje otpada 'conditio sine qua non' bilo kojeg rješenja vezano za tehnologiju, kapacitet i model financiranja.

Upitan s kojim novecm će se graditi, najavio je da će model financiranja bilo koje tehnologije koju odaberu, uključivati najmanje 50 posto europskih sredstava.

"Ako smo sanirali Jakuševac od deset milijuna kubnih metara smeća, napravili najmoderniji pročistač voda u ovom dijelu Europe, onda ćemo znati odabrati i prijedlog modela financiranja gdje ćemo uključiti fondove Europske unije", poručio je Bandić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene