Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obrađeno 100 posto glasova

Zabio HDZ-ov igrač s klupe: Dukić novi gradonačelnik Zadra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ov kandidat Branko Dukić postao je gradonačelnik Zadra već u prvom krugu s osvojenih 51,20 poto glasova.

Branko Dukić, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zadra, pobijedio je u prvom krugu lokalnih izbora

Pročitajte i ovo Screenshot žestoka svađa VIDEO Kaos na zadarskom gradskom vijeću, padale psovke i optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do tučnjave: "Vi jasno i glasno podržavate pedofile" Anka Mrak Taritaš TKO JE ANKA MRAK TARITAŠ? Porazili su je i Bandić i Tomašević, optuživana je za preplaćivanje Gunje, a u Saboru je bila najaktivnija zastupnica

Za HDZ Zadar i dalje ostaje utvrda.

Branko Dukić, koji je pobijedio SDP-ovu Sabinu Glasnovac u prvom krugu izbora za gradonačelnika, čestitao je građanima i istaknuo kako je HDZ stabilno dosad vodio Zadar te da će to nastaviti i dalje pod njegovim vodstvom. Za sebe je rekao da nije čudo ovih lokalnih izbora, već se zahvalio Božidaru Kalmeti na potpori.

Poručio je da mu neće biti teško zamijeniti Kalmetu na čelu Zadra.

Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva Dukić je pobijedio s 51,2 posto glasova.

Dukić je u izbornu utrku "ubačen" umjesto Božidara Kalmete, dugogodišnjeg "vladara" Zadra. Na megdan Dukiću SDP je poslao Sabinu Glasovac koja se nalazi na drugom mjestu s osvojenih 23,16 posto

Ostali kandidati nisu se proslavili. Marjana Botić (AM, Most) dobiva svega 9,52 posto, a ostali su ispod pet posto.

Dukić: Nadam se da ću dostojno zamijeniti Kalmetu

Unatoč tome što su privremeni rezultati pokazivali da Dukić pobjeđuje u prvom krugu, on je u prvim izjavama bio oprezan, ali zadovoljstvo nije krio. "Ipak ćemo pričekati službene rezultate. Sigurno smo ostvarili veliku pobjedu, ali pričekajmo još malo službene rezultate i onda ćemo proslaviti onako kako treba", rekao je Dukić.

Na pitanje je li se bojao rezultata s obzirom da je u izbore krenuo umjesto Kalmete, Dukić kaže da se rezultata nije bojao. "Više će me biti strah onog daljnjeg posla. Čovjek (Kalmeta op.a.) koji je napravio dosta u ovom gradu, imate osjećaj da će ono što ćete vi napraviti biti možda malo. Nadam se da ću dostojno zamijeniti i da će djela pokazati da ćemo razvijati ovaj grad u pravom smjeru", rekao je Dukić, na što ga je Kalmeta zagrlio i uzviknuo: "Bravo, bravo!".

U drugi krug za župana ušli Božidar Longin i Renata Sabljar-Dračevac

U drugi krug izbora za župana Zadarske županije ušli su Božidar Longin (HDZ, HSP AS, HSU, HRAST, REFORMISTI) s 45,68 posto glasova i Renata Sabljar-Dračevac (SDP, HNS, DSU, HSS) s osvojenih 24,13 posto glasova birača.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene