Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za vikend ponovno gužve na cestama?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protekla dva vikenda obilježile su gužve na hrvatskim cestama, posebno na autocesti A1 kod tunela Mala Kapela i Sveti Rok. Unatoč preporukama HAK-a pokazalo se da mnogi vozači ipak kreću na put u samoj špici, kada u našu zemlju stižu i turisti.

Kako se i ovog vikenda na cestama očekuju gužve, a meteorolozi najavljuju uglavnom sunčano vrijeme, HAK još jednom izdaje preporuku kojim putem i kada krenuti na put.

Pročitajte i ovo Kolona - 3 Stvara se i mnogo smeća Kaos na cesti - Kilometarske kolone i višesatno čekanje izluđuju vozače i mještane: "Što Vlada čeka s obilaznicom?" Gužve na besplatnoj sljemenskoj žičari Snježne radosti VIDEO Grad otkrio koliko građana se ovog vikenda vozilo sljemenskom žičarom, brojke su fascinantne

'Autocesta A1 (posebice tuneli Mala Kapela i Sveti Rok) Zagrebačka i Riječka obilaznica, i autocesta A6, Rijeka-Zagreb (posebice u smjeru Zagreba), odnosno naplate Lučko i Ivanja Reka i ovog će vikenda biti prepune vozila', stoji u izvješću HAK-a.

Iz HAK-a navode kako se kolone pred tunelom Mala Kapela, u smjeru mora, očekuju se u petak između 7 i 9 sati te od 15 do 19 sati, a u subotu već od 3 sata pa sve do 13 sati (u tom se razdoblju planira i jednosmjerna vožnja kroz tunel, odnosno preusmjeravanje prometa s juga dionicom Brinje-Ogulin). U nedjelju bi kolona na tom tunelu mogla biti od 5 do 9 sati.

U smjeru unutrašnjosti, pred južnim ulazom u tunel Mala Kapela, u petak i subotu ne očekuju se duže kolone dok bi ih u nedjelju moglo biti od 20 do 22 sata. 

Na tunelu Sveti Rok, na kojem čekanja u kolonama uglavnom budu znatno duža nego na Maloj Kapeli, u smjeru mora očekuju se znatnije kolone u petak od 6 do 10 sati i između 16 i 21 sat, u subotu od 5 do 17 sati (s preusmjeravanjem prometa s juga dionicom Maslenica-Gračac-čvor Sv. Rok) te u nedjelju od 6 do 11 sati. 

U smjeru unutrašnjosti sporije će se voziti, s južne strane tunela, u subotu od 8 do 11 a u nedjelju od 10 do 12 te između 19 i 22 sata.

Iz HAK-a navode kako će na autocesti A6, u smjeru Rijeke, gužve uglavnom biti u isto vrijeme kao i na A1. S tim da se u nedjelju navečer očekuje znatno pojačan promet prema Zagrebu.

Gušći promet u petak očekuje se ispred tunela Učka između 13 i 17 sati, u subotu na izlazu s Istarskog ipsilona prema Puli od 11 do 14 sati te od Umaga i Buja prema Plovaniji i Kaštelu na granici sa Slovenijom od 11 do 16 sati, dok u nedjelju na tim destinacijama dužih kolona može biti i do večernjih sati. Kolone će osjetiti i naplatne postaje Lučko, Sveta Helena, Zaprešić i Ivanja Reka - petkom i subotom ujutro, a u nedjelju, krajem dana (uz standardne kolone ispred Lučkog) i naplata Trakošćan odnosno Ivanja Reka.

Zbog velikih gužvi na autocestama HAK vozačima ponovno preporuča odlazak na put državnim cestama D1 i D6, iako napominju kako bi na tim cestama moglo biti više teretnih vozila. 

Gužve se očekuju i na graničnim prijelazima.

Hrvatski autoklub predlaže vozačima da, u dane vikenda, svoja putovanja u smjeru juga započinju u jutarnjim satima u petak i nedjelju jer strani turisti najviše dolaze noću s petka na subotu, a domaći vikend-turisti na put kreću u petak u popodnevnim satima. 

Za povratak prema Zagrebu predlaže ranojutarnje sate u petak i nedjelju, a ako se na put mora krenuti baš u subotu HAK savjetuje putovanje noću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene