Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispravak ministarstva

'Za park šumu Marjan mjerodavno Ministarstvo okoliša'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo kulture je dopisom Splitsko-dalmatinskoj županiji ispravilo svoje prijašnje stajalište da se obustavi gradnja u park-šumi Marjan dok se ne donese Prostorni plan područja posebnih obilježja, ustvrdivši kako je za to mjerodavno ministarstvo zaštite okoliša.

'Ministarstvo kulture naknadno je na znanje zaprimilo očitovanje ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva glede tumačenja zakona o prostornom uređenju i gradnji. U tumačenju se objašnjava da je PPPPO po zakonu o prostornom uređenju i gradnji strateški dokument prostornog uređenja, osnovna uloga kojega je utvrditi zaštitu, namjenu i uvjete korištenja prostora, uz poštivanje prirodnih vrijednosti na području posebnih obilježja. Nadalje se navodi da se mogućnost zabrane izdavanja odobrenja za gradnju odlukom o izradi prostornog plana odnosi samo na provedbene dokumente prostornog uređenja, iz čega proizilazi da to nije moguće utvrditi odlukom o izradi PPPO-a', navodi se u dopisu.

Pročitajte i ovo Marjan - 3 GRADILIŠTE U ZAŠTIĆENOJ ZONI Što rade bageri unutar park-šume Marjan? "Na Marjanu ne bi trebalo raditi ništa, pogotovo u zaštićenom dijelu!" Park-šuma Marjan - 4 Stižu bolji dani? Marjan je pobijedio: Potkornjak manje grize, Splićani oduševljeni, ali DORH istražuje sanaciju

>> FOTO: Kako Fani vidi Marjan

Objašnjava se kako je za problematiku PPPPO-a mjerodavno ministarstvo okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, a mišljenje uprave za zaštitu prirode ministarstva kultre izrečeno 'Društvu Marjan' nije obvezatno. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene