Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradi dalje

FOTO: Kako Fani vidi Marjan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
DORH-ova istraga oko projekta na Marjanu čini se nimalo nije uzrujala nevjenčanu suprugu splitskog gradonačelnika Keruma Fani Horvat. Poduzetna Fani izabrala je arhitekta koji će joj graditi restoran i popratne sadržaje na atraktivnoj lokaciji.

Fani Horvat ide dalje i ne obazire se na istragu koju oko načina na koji je došla do zemljišta na Marjanu provodi tamošnje Državno odvjetništvo. Vrijedno zemljište po zakonu je trebalo biti ponuđeno najprije Županiji i gradu, no vlasnici su ga ipak prodali tvrtki iza koje stoji Kerumova djevojka Fani Horvat.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obrazloženje da nema novaca Županija odbila pravo prvokupa zemljišta Fani Horvat Slika nije dostupna 100-ak Splićana čistilo plažu Kerumu ostavili smeće s Marjana

Poduzetna studentica, koja u vlasništvu ima zavidan portfelj tvrtki, na istrage i proteste se ne obazire. Već zna kako će joj projekt na Marjanu izgledati. Povjerila ga je splitskom arhitektu Nenadu Mikulandri. Iz Županije neslužbeno doznajemo kako nakon višednevnog provjeravanja po arhivi  nisu našli nikakav trag o ponuđenom zemljištvu po načelu prvokupa.

>> Split: DORH istražuje Fani Horvat

>> Kerum poručio: 'Pa nije ovo Divlji zapad'

Od institucija koje bi se trebale brinuti o provođenju zakona i o odgovoru na pitanje kako je moguće da nitko u Zemljišnim knjigama nije 'trznuo' na promjenu vlasništva oko zemljišta za koje vrijede posebna pravila, odgovorilo nam je samo Ministarstvo pravosuđa?! Prema njihovom priopćenju takvo zemljište treba imati zabilježbu o pravu prvokupa u zemljišniku.

'Upisom u zemljišne knjige obvezna prava počinju djelovati apsolutno, u odnosu na treće osobe, a ne više samo među strankama. Upisana obavezna prava djeluju prema svim trećim osobama u čiju je korist raspolagano nekretninom nakon što su ta prava upisana u zemljišnu knjigu. Kad se obvezna prava upišu u zemljišnu knjigu nitko se neće moći pozivati na to da nije znao ili da nije mogao znati da ta prava postoje', piše u priopćenju Ministarstva pravosuđa.

Iz istog ministarstva dodaju kako 'Zakon o zaštiti prirode propisuje da se akt o proglašenju zaštićenog područja dostavlja nadležnom sudu, a za podnošenje prijedloga ovlašteno je Ministarstvo kulture, koje treba od suda zatražiti upis zabilježbe, te upis prava prvokupa'.

Dok istraga traje Fani ide dalje. I gradi li gradi...

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene