Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jugo će jačati

Ništa od bijelog Božića: Stižu nam kiša i nevrijeme, no i dalje uz relativno visoke temperature

Vrijeme na moru
Vrijeme na moru DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Vrijeme na moru Vrijeme na moru Foto: DNEVNIK.hr Temperature na kopnu Temperature na kopnu Foto: DNEVNIK.hr Temperaturni rekordi Temperaturni rekordi Foto: DNEVNIK.hr +0 Vrijeme za blagdane Galerija 1/4 >>
Netom pred blagdane svjedočimo dosad gotovo neizmjerenim temperaturama od 18, 19, pa i 20 stupnjeva. Iznimno visoke temperature posljednjih nekoliko dana nisu bile samo u Dalmaciji, nego i u unutrašnjosti, pa čak i u gorskoj Hrvatskoj.

Središnja Hrvatska ostaje barem djelomice sunčana, a sve će više jačati jugozapadni vjetar. U višim područjima bit će i jakih udara. Temperatura će biti do 15 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Kiša u Dubrovniku Vremenska prognoza Pripremite kišobrane jer nam stiže nevrijeme: Meteorolog otkrio gdje će kiša i grmljavina najprije stići Prvi maj VREMENSKA PROGNOZA Do Prvog maja sunčano vrijeme: Meteorolog otkriva kada dolazi promjena

U Slavoniji će uglavnom biti 15 ili 16 stupnjeva, a puhat će slab jugoistočni i južni vjetar, uz vedro i stabilno vrijeme.

Na Jadranu slijedi novo, jače naoblačenje s kišom i grmljavinskim pljuskovima, a pojačat će i jugo na jako do olujno.

Na krajnjem jugu također će biti promjenjivo uz kišu i pljuskove. Puhat će jugo, jako i olujno.

Na kopnu će u petak i subotu još uvijek biti toplo uz jugo i jugozapadnjak. U subotu će već biti i kiše, većinom u gorskim područjima. U nedjelju jaka kiša i prolazak fronte, uz koju će ipak zahladnjeti.

Ipak, i dalje se radi o iznadprosječnim temperaturama za prosinac, no barem će prestati južina, dok će od ponedjeljka puhati slab sjeverac. Malo snijega moći će se naći samo u višem gorju.

I na Jadranu vikend će biti kišovit uz jaku i obilnu kišu u nedjelju. Puhat će najprije olujno jugo, zatim jak sjeverozapadnjak. Promjenjivo vrijeme uz slabu kišu i jako jugo u nedjelju će zamijeniti jaka kiša i grmljavinski pljuskovi iza kojih će zapuhati jak sjeverozapadnjak. Uz prestanak južine i ovdje će se temperature malo sniziti - prema sredini tjedna bit će sve hladnije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene