451215
451215
451215
451215
451215

Najveći stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva nude odgovor na pitanje - kakva je budućnost medija

  • , 23.09.2016., 20:30
  • Autor:
  • komentara

U Rovinju je počeo deveti Weekend Media Festival. Najveći je to regionalni festival komunikacijske industrije s više od četiri tisuće sudionika iz cijeloga svijeta.

 
 
 
 
Weekend media festival u Rovinju (Video: Dnevnik Nove TV)
Weekend media festival u Rovinju (Video: Dnevnik Nove TV)

Kakva je budućnost medija, koji su najnoviji trendovi u komunikacijskom svijetu, ali i kako pokrenuti posao - odgovore nude najveći stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva

Na jednom mjestu je više od 4 tisuće posjetitelja i 500 akreditiranih novinara. Rovinj je ovoga vikenda središte komunikacijske industrije.

Poslovnjaci, stručnjaci iz područja medija, marketinga, PR-a pretresaju razne teme.

Jedna od tema bila je i budućnost televizije u eri interneta i digitalnih medija. Predsjednik uprave Nove TV istaknuo je kako za televiziju - nema straha.

'Televizija je jača nego ikad prije. Kao što sam u nekoliko navrata govorio, širokopojasni internet samo pojačava dodatnu distributivnu mogućnost televizije i njezinog sadržaja', objasnio je Dražen Mavrić, predsjednik Uprave Nove TV.

Raspravljalo se i o ulozi medija. Novine i televizija danas se nadopunjuju, kažu medijski znalci.

'Svaki dan moramo propitivati političare za ono što kažu, za ono što obećaju i jedino to je ključ uspjeha medija, a naravno i ključ uspjeha vjerodostojnosti kod gledatelja, čitatelja, slušatelja', kaže Mislav Bago, urednik Dnevnika Nove TV.

Ključ je i praćenje trendova, a kako ih pratiti, ali i pokrenuti vlastiti posao - odgovore daju stručnjaci od Europe do Amerike.

Među njima je i Shawn Pecas Costner, desna ruka pjevača Jay Z-ija.

'Iskreno, mislim da je danas lakše uspjeti u zabavnoj industriji. Možete postati senzacija preko noći samo ako objavite nešto na Snapchatu, Instagramu ili pak Twitteru', kaže.

Tehnologija nudi niz mogućnosti. A predavanja, paneli i radionice - savršen su poligon za plasiranje novih ideja.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se