Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"OVO NIJE DIVERZIJA"

Sukob struja u HDZ-u: Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić vlakom krenuo u Zagreb

Božo Galić Vukovarsko-srijemski župan (Foto: Dnevnik.hr)
Božo Galić Vukovarsko-srijemski župan (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Božo Galić Vukovarsko-srijemski župan (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić krenuo je iz Vinkovaca vlakom u Zagreb, kako bi razgovorom s HŽ-om ukazao na manjkavost željezničkih linija i sporu povezanost sa središnjom Hrvatskom.

Prije 30 godina putovalo se do Zagreba 2 sata i 10 minuta, a sada 3,5 sata. U vlaku, Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije održava sastanak o svojim strateškim projektima.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Najavio let Rafalea Plenković o pregovorima s DP-om, obrušio se na Milanovića: "Sakrio se kao mali miš" Andrej Plenković pred Banskim dvorima Preuzeli monopol Prijavili HDZ zbog mjesta na kojem održavaju pregovore: "Drugi su u neravnopravnom položaju"

U pozadini ove čudne sjednice u vlaku je, nagađa se, opet sukob struja u HDZ-u.

Na pitanje novinara jesu li potrebne takve diverzije u razdoblju kad je na vlasti HDZ, Božo Galić, vukovarsko-srijemski župan, odgovorio je: "Nije diverzija. Želimo ubrzati projekte zajedno s Hrvatskim željeznicama i Županijom".

U HŽ-u su ih saslušali, no ubrzanje rekonstrukcije nisu obećali. Zato bi putovanje u Zagreb moglo ubrzati proces raslojavanja u HDZ-u.

"Zadnji put sam imala panoramsko razgledavanje jer me vozio vlak, onda smo presjedali na autobus, kod Ivanje Reke, sedam sati sam putovala, takva je željeznica, i prljava", smatra Marija iz Vinkovaca.

"Putovao sam četiri i nešto sata do Zagreba, brzim vlakom", požalio se Dragan iz Vinkovaca, a Ilija je dodao: "Pa puževa željeznica, HŽ, ali se može zvati puževa kućica".

U HŽ-u je HDZ-ov župan iznio primjedbe slavonskih putnika. O zaključcima je više kazao Nikola Ljuban iz HŽ-a: "Nemamo što zaključiti, mi smo složili naše planove".

Remont pruge Zagreb - Savski Marof, projektira se dionica pruge od Dugog Sela do Novske i radi studijska dokumentacija za remont pruge Okučani - Vinkovci. Održani sastanak ne može ubrzati proces.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić tvrdi da se treba raditi na infrastrukturi. Na upit novinara je li on struja Milijana Brkića u HDZ-u, odgovara: "Nisam ja ničija struja, ja sam svoja struja".

Za osam godina i za milijardu kuna HŽ će dići brzinu na 160 kilometara na sat na cijeloj dionici od Vinkovaca do Zagreba. Župan Galić će nazad iz Zagreba, kaže, autobusom: "Poruka je to da smo iz zajedništva svi došli ovdje, u vlaku raspravljali o tim projektima, vraćamo se autobusom".

A HŽ bi sa sve praznijim vlakovima trebao imati sve bolje pruge...

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene