Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priveden gradski vijećnik

Policija se oglasila o tvrdnjama Suverenista: ''Ne pratimo niti upravljamo Gradskim vijećem niti pojedine vijećnike''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarsko-srijemska policija oglasila se o privođenju gradskog vijećnika nakon napada petorice muškaraca na trojicu mladića.

Vukovarska je policija prije nekoliko dana objavila da su zbog napada na trojicu 18-godišnjaka prijavljena petorica Vukovaraca. Napad se dogodio u dvorištu ugostiteljskog objekta u Ivankovu sredinom studenog, a među petoricom uhićenih koje se povezuje s napadom je i vukovarski gradski vijećnik Hrvatskih suverenista Nemanja Savanović.

Policija se sada oglasila o tvrdnjama Suverenista da je Savanovićevo privođenje politički motivirano.

''Dio medija je 27. prosinca prenio izjavu čelnika jedne političke stranke u kojoj proziva policiju za zloupotrebljavanje svojih ovlasti u tuđu korist, pravo ili mogućnost te da je time upravljala postupkom u tom događaju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SKANDAL U VUKOVARU Zbog napada na trojicu mladića priveden vukovarski gradski vijećnik. Suverenisti: "Je li to bilo politički motivirano ispitivanje"

Kategorički opovrgavamo takve navode jer je cjelokupan događaj s kriminalističkog aspekta bio složen, a svojim angažmanom smo naposljetku pozitivno odgovorili tom izazovu.

Počinitelji su nakon provedenih opsežnih istražnih i drugih izvidnih mjera privedeni i ispitani te je naše postupanje provedeno u skladu sa prikupljenim dokaznim i drugim relevantnim činjenicama, kako bi rasvijetlili taj događaj.

Pročitajte i ovo Tučnjava, ilustracija PRETUKLI IH I POBJEGLI Petorica mladića napala trojicu 18-godišnjaka. Određena im i zabrana približavanja

Policijska uprava ne prati niti upravlja Gradskim vijećem Vukovara, a također niti pojedine vijećnike Vukovara. Naposljetku, postupak koji smo proveli je primijenjen isključivo u skladu sa načelima i probitcima kaznenog postupka te nije u korelaciji sa Gradskim vijećem Vukovara niti njegovih vijećnika.

Završno, ističemo da je postupak u ovom događaju poštivan prema svim pravilima te da smo postupanjem i u ovom događaju prema svim sudionicima primijenili nedvojbene i transparentne mjere i radnje te da njihove druge osobne ili pripadne okolnosti nisu utjecale'', poručuju iz PU vukovarsko-srijemske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene