Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Narušen sustav vrijednosti

Vukovarski studenti spremni za izazove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarsko Veleučilište Lavoslava Ružičke među najmodernijim je u državi. Zaslužili su to mladi Vukovarci. No zaslužili su i da se nakon studija zaposle.

Na žalost, velik broj mladih uzaludno traži posao u Vukovaru. Prema najnovijim podacima Zavoda za zapošljavanje upravo je najveće povećanje nezaposlenih zabilježeno u skupini od 25 do 29 godina starosti. Najbolje vukovarske studente ovoga su Božića ispod bora dočekali darovi. Nagrada je to za dobre ocjene. No, dobre ocjene nažalost nisu jamstvo za posao. 'S obzirom na tešku gospodarsku situaciju svugdje u cijeloj Hrvatskoj, a grad Vukovar je po tome specifičan, nadam se da će se nešto promijeniti i da će se kvaliteta konačno početi cijeniti, a ne neke veze i tako dalje', rekao je Siniša Tripunović, najbolji student trgovine. 'Prvenstveno jer je kriza pa se ne zapošljava puno. Mislim da nema puno mogućnosti da se otvore nova radna mjesta dok se nešto gospodarski ne poduzme u razvoju Vukovara', smatra Olja Mudri, najbolja studentica upravnog prava.

Pročitajte i ovo Barbara Štrbac - 2 Koncentriraju se na EU izbore Grbin o problemima unutar SDP-a: "Ima zadovoljnih i nezadovoljnih, no sve rješavamo pred javnosti" Alen Mrvac, Moj Posao Dugo je bilo na vrhu Donedavno najtraženije zanimanje više nije toliko traženo: "Došlo je do pada broja oglasa za 30 posto"

Ovi mladi ljudi studiraju u najnezgodnije vrijeme. Nije u pitanju samo ekonomska kriza, već i kriza sustava vrijednosti hrvatskoga društva. 'Obrazovati se, a znati da ovaj proizvod koji stječeš malo vrijedi na tržištu, je za one koji se obrazuju izuzetan izazov', kaže prof. dr. Antun Pintarić, dekan Veleučilišta Lavoslava Ružičke. Spremni na izazove vukovarski studenti ne očajavaju. 'Ja se nadam. A ima li prilike, sumnjam. Mislim da baš i nema, ali trudit ćemo se pa ćemo vidjeti', rekla je Olja. 'Moramo se nadati jer samo tako možemo očekivati nešto bolje u budućnosti', kaže Siniša. Olja i Siniša nakon studija žele ostati u Vukovaru. Hoće li im se želje ispuniti ovisi isključivo o burzi rada. Znanje je na njihovoj strani. Samo da nečiji stric ili barba ne bude pametniji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene