Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vukovarska Ada nakon 16 godina otvorena za kupanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon 16 godina otvorena je sezona kupanja na Vukovarskoj adi. Pjeskoviti otok na Dunavu bio je omiljeno okupljalište prije rata. Otok je površine oko 1000 hektara, ovisno o razini rijeke.

Na otoku prekrivenom šumom, koji je nadzirala srbijansko-crnogorska vojska, nakon velikosrpske agresije Vukovarci mogu uživati u rekreaciji, jer je između Vukovarsko-srijemske županije s desne obale Dunava i vojvođanske općine Bača s njegove lijeve obale u višemjesečnim razgovorima dogovoren pojednostavljeni režim prijelaza Dunava.

Pročitajte i ovo Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati Vukovarska ada - 3 pješčani otok iz snova Nizak vodostaj Dunava otkrio spektakularne prizore: "Niti jedno mjesto u Hrvatskoj se s tim ne može mjeriti"

Kupači na Vukovarskoj adi mogu biti svaki dan od sedam do 20 sati i to do do 15. rujna bez granične kontrole na prijelazima Vukovar i Vajska.

U zajedničkoj izjavi novinarima na Vukovarskoj adi gradonačelnik Vukovara Tomislav Šota i načelnik bačke općine Tomislav Bogunović izrazili su želju za daljnjom normalizacijom odnosa na temelju prekogranične suradnje.

Šota je istaknuo kako je grad počeo uređivati adu kako bi ona
postala privlačna za odmor i rekreaciju kao prava ekološka oaza, posebice za mladež.

- Ovo je nakon 16 godina veliki dan za Vukovarce jer je Ada ponovno dostupna svim građanima, istaknuo je Šota, podsjećajući da kupačima nisu potrebne ni putovnice ni malogranične propusnice za odlazak na taj otok.

Načelnik bačke općine Tomislav Bogunović istaknuo je kako se nada da grad Vukovar na Adi neće ništa graditi, te da će pri njezinu uređivanju slušati nevladine udruge i ekologe. Zaželio je Hrvatskoj što skoriji ulazak u Europsku uniju, ističući, među ostalim, da stanovnici bačke općine priželjkuju što skoriju uspostavu trajektne veze između Vukovara i Bača.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene