Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grad heroj

Vukovar: Kolonu sjećanja ove godine predvode vukovarski stradalnici i branitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolonu sjećanja, kojom će se 18. studenoga u Vukovaru obilježiti 25. obljetnica stradanja toga grada u Domovinskom ratu, predvodit će vukovarski stradalnici i branitelji, najavio je u četvrtak gradonačelnik Ivan Penava te pozvao sve domoljube da dođu u grad heroj i dostojanstveno odaju počast vukovarskoj žrtvi.

"Pozivam sve domoljube, koji svojim dolaskom žele biti i uložiti dio sebe u Vukovar te se pokloniti žrtvama, da nam se 18. studenoga pridruže kako bi svi zajedno pokazali da i četvrt stoljeća nakon agresije i tragičnih događaja u Vukovaru živi djelo koje su isklesali hrvatski branitelji ovoga grada 1991. godine", poručio je Penava.

Pročitajte i ovo Kolona sjećanja Nije prošlo bez incidenta Povici "Za dom spremni" za vrijeme Kolone sjećanja neće proći nekažnjeno: Policija istražuje okolnosti Političari u Vukovaru - 4 POLITIČARI U VUKOVARU Kamere Nove TV uhvatile razgovor Milanovića i Penave, pogledajte o čemu su razgovarali. Plenković izviždan, čuo se i ustaški pozdrav

Najavio je da će se i 25. obljetnica pada Vukovara obilježiti pod motom "Vukovar, mjesto posebnog pijeteta", a sadržavat će 30-ak različitih komemorativnih programa. "Želimo u prigodi 25. obljetnice posebnu pozornost pridati obiteljima zatočenih i nestalih, kao i hrvatskim braniteljima Vukovara koji će ove godine predvoditi Kolonu sjećanja", kazao je.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček izrazio je nadu da obilježavanje 25. obljetnice ratnog stradanja Vukovara neće biti korišteno u dnevnopolitičke svrhe, već da će u središtu pozornosti biti svi oni koji su živote dali za slobodan Vukovar.

Predsjednik gradonačelnikova Savjeta za branitelje Tomislav Josić rekao je da će Kolonu sjećanja predvoditi svi vukovarski branitelji, a ne samo pripadnici 204. vukovarske brigade. "Ovaj grad branili su brojni branitelji, pripadnici 204. brigade, ali i dragovoljci HOS-a, MUP-a i drugih postrojbi i svi oni zaslužuju da se nađu na čelu Kolone sjećanja", kazao je Josić.

Cjeloviti program obilježavanja ovogodišnjeg Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. bit će objavljen naknadno. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene