Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz Domovinskog rata

Vukovar: Iz silosa izvadili zrakoplovnu bombu od 250 kg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplovna bomba teška 250 kilograma izvađena je danas iz silosa 'Đergaj' kod Vukovara te postavljena na kamionsku prikolicu s vrećama pijeska kojom će sutra biti prevezena do mjesta uništenja, potvrdio je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović.

Riječ je o zrakoplovnoj bombi FAB 250 M72, jugoslavenske proizvodnje, zaostaloj iz Domovinskog rata koja se neeksplodirana zaglavila u metalnom lijevku ćelije silosa nakon što je probila dvije armiranobetonske ploče.

Pročitajte i ovo Na kuću Irfana Čengića bačena ručna bomba, ilustracija Očevid u tijeku Šok u Sarajevu: Na kuću načelnika bačena bomba Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada

>> Zagreb: Bacio bombu na terasu kafića, sedam ozlijeđenih

Bombu su iz metalnog lijevka s pet metara visine izvadili pirotehničari i spustili na posebno napravljena kolica kojima je prevezena do kamiona te smjestili u prikolicu osiguranu vrećama pijeska. Zrakoplovna bomba, težine 250 kilograma, duga je 1,5 metara, široka 33 centimetra, a sadrži oko 100 kilograma eksploziva.

Voditelj Protueksplozivne službe Uprave policije Zdravo Modrušan najavio je da će sutra oko 10 sati bomba biti prevezena na oko kilometar udaljenu lokaciju u njivama, zatrpana u tri metra duboku rupu i uništena u kontroliranoj eksploziji.

U dvodnevnoj akciji vađenja i uništavanja zrakoplovne bombe sudjeluju pripadnici MUP-a, PU zagrebačke i PU vukovarsko-srijemske. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene