Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Tijekom dana mogući i pljuskovi

METEOALARM U CRVENOM Hrvatska se probudila na visokim temperaturama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhunac toplinskog udara donosi i ekstremno visoke temeprature diljem zemlje.

U 7 sati ujutro na Lastovu je izmjerena najviša temperatura u Hrvatskoj jutros u to doba i iznostila je 27,7 stupnjeva. U većini gradova temeprature su već tako rano ujutro prelazile 20 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Ni temperature mora nisu bile puno niže. More u Malinskoj je 26,9 stupnjeva, Crikvenica 26,2, a Opatije 25 stupnjeva - i to u 7 ujutro! Temperatura mora u 8 sati najviše je bila u Puli 28 i na Rabu 27 Celzijevih stupnjeva, dok je UV indeks bio umjeren, 3-5.

Meteoalarm zacrveno je osječku, karlovačku i riječku regiju.

Danas će tijekom dana biti pretežno sunčano i vruće, ponajprije u središnjim područjima zemlje gdje je moguć pokoji lokalni pljusak s grmljavinom, a ne može se isključiti ni jače grmljavinsko nevrijeme.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni, a na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 31 do 37 stupnjeva Celzijusa.

Ovdje možete doznati kako toplinski val utječe na organizam.

U ponedjeljak je prema službenim podacima najtoplije bilo u Metkoviću 35 stupnjeva, u Imotskom 34.5, te Senju i Splitu (Marjan) Lipiku i Kukuljanovu 34 stupnja.

No prema neslužbenim podacima, koje objavljuje mreža od više od četiri stotine automatskih meteoroloških mjernim stanica pljusak.com, danas u deset sati u Virovitici i u Daruvaru (Aerodrom) temperatura je iznosila 35,9 stupnjeva.

Također, prema istim izvorima, u Rijeci na mjernom mjestu GF temperatura je iznosila 35,2, stupnja, na mjernom mjestu Vodice magistrala 34,5 stupnja, na Pašmanu 33,3 i Čavlama 32,2 stupnja.

Na više lokaliteta u Zagrebu postaje pjusak.com izmjerile su također više od službenih podataka: na Bukovcu 33,2 stupnja, u Dugavama i Gornjem Vrapču 32,9, na Ferenščici 31,8 stupnjeva, itd.

Nakon vrućina rashlađenje

Istodobno, oko 350 kilometara sjeverozapadno od Zagrebu, u talijanskim Alpama, radar je zabilježio 65 munja. To upućuje na hrvatsku prognozu za sutra, koja kaže da će u većini krajeva biti djelomice sunčano, a uz više oblaka, osobito od sredine dana, ponegdje će biti pljuskova i grmljavine koji mogu biti izraženiji.

U srijedu će biti još ujutro sunčano, a zatim od poslijepodne pljuskovi praćeni grmljavinom te povremena kiša. Temperatura će biti osjetno niža.

I na Jadranu će se uz lokalne pljuskove temperatura nešto sniziti, ovdje će taj pad ipak biti manje izražen nego na kopnu, ali sve niže od trenutačnih vrijednosti će dobro doći. (I.D./Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene