Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlouporaba položaja i ovlasti

Vrhovi sud potvrdio presudu, ali smanjio kaznu bivšem gradonačelniku Dubrovnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud smanjio je kazne bivšem dubrovačkom gradonačelniku Andru Vlahušiću i dubrovačkom poduzetniku Peru Vićanu u aferi Šipan.

Na splitskom Županijskom sudu, koji je u prosincu 2012. donio prvostupanjsku presudu, doznaje se da je presuda potvrđena u svim dijelovima, osim u trajanju kazne.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Turudićevi tajni sastanci Predsjednik Visokog kaznenog suda podnio prijavu protiv Turudića Donald Trump Predsjednički imunitet Trump zatražio intervenciju Vrhovnog suda

'Umjesto prvotnih kazni koje su bile, sada su uvjetne osude smanjene tako da su obojica dobila šest mjeseci zatvora uz uvjet godinu dana kušnje', izjavio je glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Damir Romac.

Vlahušić ne vjeruje u povezanost istrage i izbora

Bivši gradonačelnik Dubrovnik Andro Vlahušić i njegov tadašnji koalicijski partner Pero Vićan osuđeni su u prosincu 2012. za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno poticanje na to zlodjelo na Županijskom sudu u Splitu. Vlahušić je tada dobio godinu dana zatvora uvjetno s rokom kušnje od tri godine, dok je Vićanu tada presuđeno deset mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene