Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio mandat

Mlada nada s juga Hrvatske (opet) osvojila utvrdu HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrgorac, grad oko kojeg su se prošle godine lomila politička koplja jučer je ponovno za gradonačelnika izabrao kandidata Nezavisne liste mladih - Antu Pranića.

Ante Pranić prvi je gradonačelnik Vrgorca koji nije iz HDZ-a, a na tu je funkciju došao nakon izvanrednih lokalnih izbora u tom gradu u lipnju prošle godine. Veliku je podršku tada dobio od Mosta. Svoju je poziciju Pranić potvrdio i jučer kada je za njega u prvom krugu lokalnih izbora glasovalo 60,68 posto birača tog grada s juga Hrvatske.

Pročitajte i ovo Vrgoračko smeće stiglo županu Blaženku Bobanu u Split (Dnevnik.hr) Kamionom do župana ''Performans'' s otpadom: Vrgoračko smeće stiglo u Split pred skupštinu Splitsko-dalmatinske županije Slika nije dostupna "Apsolutna pobjeda" Izbori u Vrgorcu: Ante Pranić proglasio pobjedu, nakon debakla raspušten lokalni SDP

Iza sebe je ostavio HDZ-ovu kandidatkinju Nikolinu Andačić koja je dobila 35,10 posto glasova i kandidatkinju za gradonačelnicu HSP AS-a, 19-godišnju studenticu Valentinu Grbavac koja je dobila svega 2,46 posto glasova. Grbavac je bila predstavljena biračima u Vrgorcu kao najmlađa kandidatkinja za gradonačelnicu u povijesti Republike Hrvatske.

"Hercegovka sam i toga se sramit neću, ali sam prije svega ponosna Hrvatica. Deset godina živim u Vrgorcu, ovdje sam završila osnovnu i srednju školu. Obrazovanje sam nastavila u Splitu, jer je to najbliži grad koji ima sveučilište, a sutra želim svojim stečenim znanjem doprinositi Hrvatskoj i Vrgorcu," poručila je Grbavac nakon objave kandidature.

Po čemu je poznat Pranić

No, Grbavac s iznimno lošim rezultatom odlazi u povijest, a Pranić ostaje. Kao gradonačelnik u manje od godinu dana ostao je zapažen i time što je već prvog radnog dana sve plaće djelatnika gradske uprave snizio na minimalac. Slične mjere štednje proveo je i šef Mosta Božo Petrov nakon što je stupio na gradonačelničku dužnost u Metkoviću.

Pranić je poznat i po indicentu u kojem je napadnut i optužen da nije želio pogodovati u zapošljavanju napadačevog člana obitelji.

Prilikom preidzborne kampanje istaknuo je što je sve za vrijeme njegova dosadašnjeg mandata učinjeno za Vrgorac. A lista je podugačka.

''Smanjen je dug gradskog proračuna za više od dva milijuna kuna, smanjen je dug u Komunalnom za dva milijuna kuna. Isplatili smo neisplaćene stipendije studentima i poticaje poljoprivrednicima. Pokrenuta je Gospodarska zona Ravča i konačno su svi infrastrukturni radovi gotovi, u vrijednosti 4.85 milijuna kuna kroz 10 mjeseci. Prilikom preuzimanja funkcije gradonačelnika ispunjenost prve faze GZ Ravča investitorima je bila svega 5%, danas više od 85%, a već na konstituirajućoj sjednici imamo prodaju jedna parcele. Investitori su u svojim investicijskim programima naveli investicije vrijedne 130 milijuna kuna i otvaranje više od 65 novih radnih mjesta. Gradska kanalizacija se privodi kraju, na jesen bi trebali pustiti pročistač otpadnih voda. Iz EU fondova smo povukli u gradski proračun oko 2,7 milijuna kuna, a trenutni su prijavljeni projekti vrijedni 3,7 milijuna kuna. Među njima se nalazi energetska obnova dječjeg vrtiča Pčelica i novo igralište za mališane...'', rekao je Pranić prošlog tjedna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene