Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ilegalne radnje?

Vrgorac: Pored kuće mu dižu 15-metarski stup za dalekovod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo ima posla i u okolici Vrgorca gdje već dvije i pol godine jedan mještanin upozorava na, kako on sumnja, ilegalne radnje.

Joško Šalinović prijavio je niz nadležnih institucija i odgovornih osoba i policiji i tužiteljima i to zbog dalekovoda koji bi mu trebao prolaziti ni manje ni više nego iznad kuće. Šalinović je nazvao policiju kada je ekipa Nove TV bila u Vrgorcu. Policiju nije trebalo dugo čekati, a koja je po tko zna koji put stigla na mjesto događaja i ispitala radnike koji postavljaju dalekovod.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 6 U stanu Cure detalji o ubojstvu u Slavonskom Brodu: Na proslavi rođendana izbila je tučnjava... Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima

Joško Šalinović sve nadležne institucije prijavio je policiji. U susjednom dvorištu grade dalekovod koji bi trebao prelaziti preko njegove kuće. 'Stup rade iznad moje kuće, a znate koliki je stup od 15 metara. Znači 15 metara visok stup bi se mogao jednoga dana srušiti na moju kuću', govori Šalinović.

Šalinović optužuje da se to sve dogodilo jer je grad promijenio prostorni plan. Mještani zapravo kažu da bi ovo trebala biti lokacija gdje je trebao prolaziti dalekovod po prvom prostornom planu. Točnije, trebao bi ići između kuća pa sve do trafostanice. U dvogodišnjoj borbi s institiucijama, Šalinović je prikupio cijelu hrpu dokumenata te tvrdi da se u Vrgorcu odvija teški kriminal oko krađe državnog zemljišta.

>> Dalekovod protiv suca Kolakušića: Povrijeđena su nam ustavna prava!

Svi prozvani poručuju da su optužbe potpuno neutemeljene. 'Mi zapravo nismo tamo ni investitori niti izvođači. Investitor je HAC, odnosno, Hrvatske autoceste, a izvođač je dalekovod. Prema tome, jasno je da su to neutemeljene optužbe', objašnjava gradonačelnik Vrgorca, Borislav Matković.

PRIOPĆENJE HAC-A:

'HAC posjeduje pravomoćnu građevinsku dozvolu za radove na izgradnji predmetnog dalekovoda, svu potrebnu projektnu dokumentaciju, ovjereni parcelacijski elaborat i riješene imovinsko-pravne odnose na terenu, a gospodin Šalinović nije stranka u postupku. Podizvođač Dalekovod d.d. izvodi radove na izgradnji dalekovoda i prema planu krajnji rok završetka radova je listopad 2013. godine.'

Tko je u pravu, a tko nije, utvrdit će sud. Prva rasprava počinje početkom rujna

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene