Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Sutrašnji dan započet će lijepo, ali nemojte popodne zaboraviti kišobrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pljuskovi i grmljavina obilježit će sutrašnje poslijepodne diljem zemlje.

Ako se na birališta uputite prijepodne, vjerojatno je da vam kišobran neće trebati, živite li u Slavoniji ili Dalmaciji. Naime, jutro će još u većem dijelu zemlje biti barem djelomice, a na istoku i jugu i pretežno sunčano. U gorju te na sjevernom Jadranu već tad ipak može biti lokalnih pljuskova. U unutrašnjosti svježe uz 8 do 12, dok će na moru jutro biti toplije uz temperaturu između 14 i 19 stupnjeva. Puhat će umjereno i jako jugo.

Pročitajte i ovo Jugo; ilustracija Ludo vrijeme Za splitsko područje u ponedjeljak će biti upaljen narančasti meteoalarm: Na istoku Hrvatske zabilježene rekordne temperature, a u Dalmaciji jugo Rijeka Sava u Zagrebu, ilustracija Crveni meteoalarm FOTO/VIDEO Uskoro vrhunac vodenog vala u Zagrebu: "Stiže brže nego što se očekivalo, ali ima i dobra vijest..."

U drugom dijelu dana vrijeme će biti nestabilnije, pa bi uz jače naoblačenje posvuda prolazno moglo biti pljuskova i grmljavine. Tada bi vam kišobran mogao zatrebati. Ali bit će toplo, pa i vrlo toplo. Najviša dnevna temperatura porast će barem do 23, 24 stupnja u središnjim krajevima, a u Slavoniji ponegdje i do 29.

>> Ne ograničimo li emisiju stakleničkih plinova čeka nas najgori scenarij

S druge strane, u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu pljuskova može biti tijekom cijelog dana. Kad god da izlazite, na to budite spremni. Jugo će okrenuti na sjeverozapadnjak, a najviša dnevna temperatura bit će između 22 i 26 stupnjeva. U gorju malo svježije.

U Dalmaciji će većinom prevladavati sunčano, no lokalno i ovdje poslijepodne može biti neverina. Osobito na sjevernom dijelu gdje će biti i nešto više oblaka. I ovdje jugo u okretanju na sjeverozapadnjak, a temperatura ugodna, u najtoplijem dijelu dana od 23 do 27 stupnjeva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene