Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Olujni udari bure

Diljem zemlje upozorenja za hladnoću: U nekim krajevima temperature će padati i do minus 10

Hladnoća će u drugoj polovini tjedna polako popuštati, no osjetit ćemo to samo u poslijepodnevnim satima, jer će dnevna temperatura jače i brže rasti od jutarnje koja će sve do subote ostati vrlo niska. Detalje donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić-Topić.

U unutrašnjosti ujutro naoblaka s istoka, stoga umjereno do pretežno oblačno prijepodne, u Slavoniji i Baranji mjestimice i uz malo snijega. Uz slab sjeveroistočnjak, temperatura od -10 do -6. Na Jadranu sunčano, uz malu do umjerenu naoblaku, umjerena do jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima, a temperatura između -2 do 0. Za cijelu zemlju su na snazi upozorenja Državnog hidrometeorološkog zavoda na nisku temperaturu, a za Jadran su uz to na snazi i upozorenja na jaku i olujnu buru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana? Detalje ima meteorolog Nikola Vikić-Topić

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj umjereno do pretežno oblačno. Najveća mogućnost za sunčana razdoblja je u Podravini i Međimurju, dok malo snijega može pasti oko Posavine te na Banovini i Kordunu. Sjeveroistočni vjetar će ojačati na slab do umjeren, i zbog toga će biti vrlo hladno. Najviša temperatura oko 1 stupanj.

U Slavoniji će se razvedravati, sa sjeveroistoka, pa će najviše sunčanih razdoblja biti u Srijemu, Baranji i Podravini, dok će duž Posavine biti nešto više oblaka, a moguće je i malo snijega. Puhat će slab do umjeren istočni vjetar, a temperatura će biti između 1 i 3 Celzijeva stupnja.

Sunčano, ali vrlo hladno bit će i u Istri i Primorju uz buru i temperaturu između 2 i 7. Bura će ojačati, puhat će jako s olujnim udarima, a pod Velebitom i orkanskim, pa je na snazi Meteoalarm. U gorju pretežno do potpuno oblačno, povremeno sa slabim snijegom. Najviša temperatura oko -2 uz slab do umjeren sjeveroistočni vjetar.

U Dalmaciji sunčano, samo uz malo oblaka. Bura će poslijepodne i navečer ojačati na umjerenu do jaku, s olujnim udarima tako da će se činiti vrlo hladno, uz najvišu temperaturu na obali od 6 do 8, a u unutrašnjosti oko 3 Celzijeva stupnja.

U četvrtak i petak na kopnu pretežno sunčano, a u subotu blagi porast naoblake, no bit će barem djelomice sunčano i ostaje suho. Vjetar će ovih dana biti većinom slab, no jutra ostaju vrlo hladna, najniža će temperatura biti oko -8, dok će ona dnevna blago rasti, u četvrtak će biti oko 3, a u subotu već oko 6.

Uz obalu pretežno vedro, tek u subotu poslijepodne uz malo više oblaka. Gotovi smo s onako jako burom. Ona će od četvrtka biti sve slabija, puhat će uglavnom umjereno, samo još u četvrtak ujutro pod Velebitom i Biokovom može biti jaka. Jutra će i dalje biti vrlo hladna, oko nule, dok će poslijepodnevna temperatura biti pomalo svježih 8 do 10 stupnjeva.

Sve u svemu, pred nama su sunčani, ali vrlo hladni dani.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene