Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobre vijesti

Kraj babljeg ljeta: Stiže promjena vremena!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stiže nam promjena vremena! Promjenjivo vrijeme, jaka južina ili sparina mnogima su ovih dana zagorčali svakodnevicu.

Ipak, raspoloženje može popraviti niz malih svakodnevnih stvari. Otkrivamo tko su sretni ljudi i što rade kako bi zadržali pozitivan stav unatoč svim vremenskim (ne)prilikama.

Pročitajte i ovo Kiša u Dubrovniku Vremenska prognoza Pripremite kišobrane jer nam stiže nevrijeme: Meteorolog otkrio gdje će kiša i grmljavina najprije stići Darijo Brzoja - 1 Stiže nam promjena Planirate Praznik rada provesti na otvorenom? Meterolog otkrio kada je najbolje vrijeme za roštiljanje

Kraći dani, manje sunca i južina okidači su za loše raspoloženje? Ne uvijek! Ponekad sitnice život znače. Igor Loparić je volonter. U protekle tri godine organizirao je 30-tak humanitarnih akcija i skupio više od 20 tona hrane. Na njegovu sreću utječe sreća drugih.

'Kod mene je bila potraga za pomaganjem nekom drugome, a onda je to završilo na taj način da je upotpunilo mene i uzrokovalo sreću na mom licu', kazao je Igor.

Tjelesna aktivnost, čak i ona najosnovnija izgurat će bezvoljnost. 'Bez obzira na vremenske prilike nađite vrijeme da se bavite nekakvom rekreacijom, bilo da se radi o običnoj šetnji ili igranju košarke s prijateljima, pronađite način da se krećete , bolje ćete se osjećati', kazao je osobni trener Josip Milanović.

Masnu i prženu hranu zaboravite i tijekom zime jer izaziva osjećaj tromosti i nedostatka energije. Znanost je dokazala, hranom možemo utjecati na raspoloženje. Kocka čokolade za sreću, ali i promjene u jelovniku. 'Cjelovite žitarice i mahunarke, izdvojila bih tu leću i grah, plodove mora te dosta povrća', kazala je nutricionistica Alma Letić.

Svatko pronalazi svoj način. A vrijeme? Vrijeme je, kaže struka, kao ogledalo. 'Ako smo mi tužni, nezadovoljni i depresivni, onda će to vrijeme lijepo istaknuti taj naš unutrašnji dio', kazala je psihologinja Ester Jadreško.

>>
Bablje ljeto: U Slavoniji čak 28 stupnjeva!

Jugo i sparina se bliže kraju

Ako vrijeme igra jednu od glavnih uloga u vašem životu i posljednjih se dana osjećate 'teže' no obično evo dobrih vijesti! Bablje ljeto, jugo i sparina bliže se kraju.

Od srijede će vrijeme postupno postajati primjerenije dobu godine. Premda ni idućih dana još neće biti jako hladno, u svakom slučaju bit će hladnije nego do sad. Na Jadranu te u Slavoniji većim dijelom će i sutra prevladavati i sunčano, dok se na zapadu očekuje porast naoblake.

Pri tom bi u gorju moglo pasti i malo kiše. I dok na istoku i jugu temperatura još jednom može porasti do 22, odnosno 23 ili 24 stupnja, u središnjim krajevima te u gorskoj Hrvatskoj bit će uglavnom između 15 i 19 stupnjeva Celzijevih. Nije to osobito svježe, no uz umjeren, a mjestimice i jak sjeveroistočnjak činit će se hladnije. Isto će uz buru biti i na sjevernom Jadranu.

 Kakvo nas vrijeme čeka sutra?

Novi dan u središnje krajeve donosi oblake. Uz umjeren, a povremeno i jak sjeveroistočni vjetar, zrak će se poprilično rashladiti pa će se mjeriti i 10-ak stupnjeva manje nego danas. Većinom će biti od 15 do 19, a samo u Slavoniji uz sunce i do 22 stupnja Celzijeva.

U Lici i Gorskom kotaru poslijepodne može biti malo kiše. Na sjevernom Jadranu prevladavat će vedro, no povremeno uz umjerenu naoblaku. Bura će pojačati pa navečer može imati i olujne udare. Svakako vodite računa o tom. Najviša dnevna temperatura; od 19 do 22, u Lici oko 18, dok će u Gorskom kotaru sutra biti dosta hladnije, oko 13 stupnjeva Celzijevih.

Dalmaciju čeka još jedan, većinom sunčan i topao dan. Jugo će na sjevernom dijelu okrenuti na buru, a mjerit će se od 20 do 24 stupnja.

Vremenska prognoza za iduća tri dana

U četvrtak će se postupno razvedravati pa će već u petak opet prevladavati sunčano. U subotu ipak oblačnije, u gorskom predjelima ponegdje uz kišu. Bit će manje toplo, no još ne i jako hladno.

Na moru u četvrtak djelomice, a u petak pretežno sunčano. U subotu će i tubiti oblačnije,a ponegdje će čak biti i kiše, na sjevernom dijelu moguće i obilnije. Bura će već u četvrtak oslabjeti pa će u petak biti ugodnije. Temperatura se neće znatnije mijenjati, odnosno bit će možda tek malo svježije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene