Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana: Stiže promjena kojoj se mnogi neće veseliti

I nedjelja je protekla u sunčanom zimskom vremenu. Još koji dan bit će stabilno, u ponedjeljak i većinom sunčano, a onda nas negdje tamo od srijede, čeka promjena. Doduše, već u utorak krajem dana na sjevernom Jadranu i u gorju bit će oblačnije, uz moguće slabe oborine. U drugoj polovici tjedna, južina, zatim povremeno kiša, te osjetno toplije. Vremensku prognozu donosi Darijo Brzoja.

I dalje smo u polju povišenog tlaka, no sa sjevera nam, u višim slojevima atmosfere u brzoj struji stiže hladniji zrak. U ponedjeljak zato, u prvom dijelu dana na kontinentu može biti povećane naoblake, a onda rijetko, slabih oborina - tek mjestimice na sjeveru.

Inače će biti barem djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. Po kotlinama i uz rijeke, ponegdje magla. Vjetar slab, sa sjevera, u Slavoniji jak sjeverozapadnjak, a na Jadranu će pojačati bura - podno Velebita na mahove ponegdje će biti i olujna. Jutarnja temperatura, u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj od -6 do -1, u Slavoniji i Baranji od nula do tri, dok se na Jadranu očekuje većinom između četiri i devet stupnjeva.

U ponedjeljak poslijepodne na kopnu barem djelomice sunčano. Puhat će slab sjeverac, a temperatura će biti od pet do sedam stupnjeva. U Slavoniji i Baranji pretežno sunčano, ali i vjetrovito uz umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura ovdje oko sedam.

Sunčano će i u ponedjeljak prevladavati i u gorju i na sjevernom Jadranu. Na moru će puhati umjerena, mjestimice i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Temperatura će biti između devet i 12 stupnjeva, a u gorju, uz sjeveroistočnjak, hladnije. Nakon današnjih 10-ak, a bilo je i više, u ponedjeljak u gorskoj Hrvatskoj maksimalno četiri.

I Dalmaciju očekuje sunčano i burno vrijeme. Bura će uglavnom biti slaba ili umjerena. Podno Biokova jedino jaka. Ovdje i nešto toplije nego u ostatku zemlje, očekujemo od 12 do 14 stupnjeva za ranog poslijepodneva, u onom najtoplijem dijelu dana.

Evo što nas čeka u nastavku tjedna. U utorak, u početku sunčano, a kasnije više oblaka. Srijeda većini krajeva nosi umjereno oblačno vrijeme, pri čemu će u gorju biti moguće malo susnježice. U četvrtak posvuda pretežno oblačno, uz kišu u gorju. Drugdje još uvijek uglavnom suho, no kiše će u unutrašnjosti vrlo vjerojatno biti u petak ili subotu. Već u četvrtak uz južinu toplije, a za vikend još i više.

Na Jadranu u utorak sunčanije na jugu, na sjeveru djelomice sunčano: krajem dana uz više oblaka može biti malo kiše. Ipak, češće u srijedu, a u četvrtak će je potom biti i u Dalmaciji kad bi lokalno mogla biti i izraženija. Prema sredini tjedna uz buru svježije, ali vjetar okreće, pa će uz jačanje juga od četvrtka i na moru ponovno biti toplije: oko Božića, nažalost i kišovito. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene