Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Nakon nevremena stiglo je osvježenje, no ne zadugo – doznajte kad će se vratiti ljetne vrućine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prelazak hladne fronte preko naših krajeva uzrokuje pad temperature.

Ova nagla promjena vremena osim obilnijih grmljavinskih pljuskova donijela je i osjetan pad temperature. Osobito svježe bilo je u kopnenim predjelima gdje se ponegdje temperatura spustila i za desetak stupnjeva u odnosu na prethodne dane.

Da nije izraženijih grmljavinskih nevremena praćenih jakim vjetrom, često i tučom, ovo osvježenje bilo bi i priželjkivano. Još će se danas nastaviti ova nestabilnost, bit će pljuskova s grmljavinom, ali rjeđe i manje intezivno.

Prelazak hladne fronte preko naših krajeva uzrokuje pad temperature te ćemo se i danas nalaziti u polju sniženog tlaka zraka pa će i dalje biti povremenih nestabilnosti. I to češće od sredine dana, iako i u ovom prvom dijelu, uglavnom na jugu, može biti pljuskova. U gorju je moguća magla. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a temperatura će biti slična kao u utorak, u unutrašnjosti 15-ak, u gorju i svježije – oko 10 stupnjeva.

Grmljavina i tuča

Od sredine dana mogući su pljuskovi praćeni grmljavinom, ponegdje i tučom. Puhat će većinom slab vjetar, a temperatura će biti do najviše 28 stupnjeva. Slično i na istoku, temperatura će za ovo doba godine biti više nego ugodna – do najviše 27 stupnjeva, a i ovdje bi krajem dana moglo biti pljuskova s grmljavinom.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, rijetko gdje s pljuskovima, dok bi u gorju pljuskovi mogli biti češći. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak i bura, a temperatura na Jadranu oko ili malo ispod 30, dok će u gorju biti osjetno niža – do 22 stupnja.

I u Dalmaciji uz više oblaka može biti povremenih pljuskova praćenih grmljavinom. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će biti uglavnom oko 30 stupnjeva.

Još u četvrtak, uglavnom u noći, može biti povremenih pljuskova, zatim od petka stabilno, sunčano i ponovno sve toplije – krajem tjedna i više od 30 stupnjeva. I na Jadranu prema vikendu sve toplije, još u četvrtak može biti lokalnih neverina i jake bure, no ona će već u petak oslabjeti.

Ovaj predah od visokih temperatura bit će kratka vijeka – već krajem tjedna posvuda vruće i sparno.

U priloženoj galeriji fotografija možete pogledati kako je izgledao Zagreb za vrijeme oluje koja ga je pogodila u utorak navečer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene