Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najugroženiji Lika i Gorski Kotar

Izdan crveni alarm: U utorak se očekuje i do 100 litara kiše po četvornom metru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U drugom dijelu utorka, nažalost, ne očekuju nas neke promjene nabolje. Prevladavat će oblačno i kišovito, povremeno uz jaku i obilnu kišu i grmljavinske pljuskove.

Meteoalarm je izdao i crveno i narančasto upozorenje za čitavu središnju Hrvatsku i velik dio Dalmacije. Najkritičnije stanje s obilnom kišom očekuje se duž čitave obale te u Lici i Gorskom Kotaru, prema Meteoalarmu.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Meteorolog otkrio što nas čeka do kraja tjedna: "Opekline su moguće za manje od 20 minuta" Ilustracija Vremenska prognoza U srijedu stiže naglo i kratkotrajno zahladnjenje, pogledajte kakav nas vikend očekuje

U zapadnom dijelu se očekuju povremeno jaki i obilni grmljavinski pljuskovi. Količina oborine ponegdje će tijekom 24 sata biti i veća od 100 litara po četvornom metru. Temperatura oko 10 u unutrašnjosti, a između 15 i 20 na Jadranu. Ujutro će još puhati umjereno, ponegdje i jako jugo koje će kasnije poslijepodne i navečer okretati na buru.

U drugom dijelu dana nažalost ne očekuju nas neke promjene na bolje. Prevladavat će oblačno i kišovito, povremeno uz jaku i obilnu kišu i grmljavinske pljuskove. Najjača oborina bit će u zapadnijim dijelovima. Zapuhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, temperatura do 16, a u istočnijem dijelu i preko 20 stupnejva.

Istočna Hrvatska još će veći dio dana imati i malo sunca, a poslijepodne i ovdje nestabilno uz povremene grmljavinske pljuskove. U utorak još osjetno toplije nego u središnjem dijelu, temperatura će se na krajnjem istoku popeti i do 23.

Jaka i obilna kiša, a na Jadranu jaki i obilni grmljavinske pljuskovi u utorak će trajati cijeli dan. Velika količina kiše moguća je i u Gorskom kotaru te Lici, a lokalno bi moglo pasti i više od 100 litara po četvornom metru. Jugo će okrenuti na umjeren sjeverni vjetar, navečer na umjerenu buru.

Južni Jadran u utorak će još imati i sunčanih razdoblja uz povremene grmljavinske pljuskove. Sjeverni dio - posebno zadarsko područje očekuje opet velika količina kiše, po prognozi čak 104 litre po četvornom metru pa postoji velika opasnost od novih poplava.

Vrijeme će se polako ipak smirivati iako će i u srijedu još biti kiše, samo manje. Tek u petak sunčanije i uglavnom suho, a prema kraju tjedna bit će opet i malo toplije.

Na Jadranu će se u srijedu kiša i pljuskovi preseliti na južni dio uz umjerenu do jaku buru koja će se širiti duž obale.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene